středa 15. července 2020

Přízraky domu Carrowů - Darcy Coates [RECENZE]

Originální název: The Carrow Haunt
Žánr: Literatura světová, Horory
Rok vydání: 2020, vydání v originálu 2018
Počet stran: 296
Vydavatelství: Fobos

"Remy pracuje jako průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Sejde se osmičlenná skupina a zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání, se kterými do Carrow přijeli. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci. Dveře se samy otvírají. Seance se začnou zvrtávat. Tapetou prosakuje červená tekutina. Náměsíčné médium se v noci potuluje chodbami… Když jeden z hostů za podivných okolností zemře, Remy je donucena uvažovat o možnosti, že duch původního majitele domu, zvrácený sériový vrah, stále bloudí jeho chodbami. Jenže už je příliš pozdě na to snažit se utéct."


Hlavní hrdinka Remy se na plný úvazek věnuje práci průvodkyně. Její zaměření ale není jen tak ledajaké. Remy zajišťuje prohlídky v nejstrašidelnějším domě ve státě, jehož historii si zamilovala natolik, že ji vždy potěší, když se návštěvníkům tají dech.

Dům má opravdu bohatou historii v kategorii vražd a překvapí ji, když ji jeden z hostů osloví s tím, že by rád strávil dva týdny v tomto domě.

Záhadný návštěvník přemlouvá Remy, aby tu na 14 dní také zůstala. Přeci jen zná historii tohoto domu a ví, co všechno by je mohlo potkat. Remy moc dlouho neváhá a nakonec souhlasí, že se přidá ke skupince lidí, kteří se rozhodli poznat dům víc do hloubky. Přidává se k nim i samotná majitelka onoho strašidelného domu.

Zpočátku se zdá, že je vše v naprostém pořádku, jenže netrvá to dlouho a zastihne je silná bouře. Díky ní jsou odříznuti od okolního světa. Z ničeho nic se také začnou dít podivné věci. - Samovolné otevírání a zavírání dveří, podivná červená tekutina prosakující zpoza tapety, podivná úmrtí... a to není vše.

Podaří se všem zdárně překonat dva týdny v nejstrašidelnějším domě ve státě?


Přízraky domu Carrowů jsou již třetí knihou, kterou jsem od Darcy Coates přečetla. Člověk by si řekl, že není možné napsat duchařinu (v pořadí třetí) aniž by se svým způsobem v nějakých základních věcech neopakovala. Darcy se opět povedlo napsat příběh, který vám vezme dech a který vás svým způsobem překvapí.

Autorka opět vdechla život skvělým postavám. Všechny postavy, které se účastnily 14 denního přespání v domě Carrowů jsem si oblíbila. Malinko mě ničilo, co všechno se postavám událo, ale mělo to svůj zvrácený, dokonalý smysl.

Kniha je doslova jednohubkou, má necelých 300 stran a věřím, že se dá zvládnout i za jeden (strašidelný) večer. Jsem ráda, že jsem knihu stihla přečíst ještě předtím, než jsem se přestěhovala do nového bytu. Nyní se prozatím hororům budu vyhýbat. Tedy alespoň dokud si nezvyknu na nové bydlení. :)

Stejně jako u předchozích knih, tak i zde vám bude běhat mráz po zádech a troufám si říct, že možná i častěji. Dokázala bych si představit, že by se autorčiny knihy zfilmovali, ale na druhou stranu si říkám, jestli by to to kouzlo knih nezkazilo.

Už teď je známo, že pod značkou Fobos vyjde další kniha z této duchařské "série". Kniha se bude jmenovat Duchové rodiny Folcroftů a měla by vyjít v průběhu září. Pokud jste tedy ještě od autorky žádnou knihu nečetli, nastal ten pravý čas to napravit. Za mě určitě velké doporučení! Navíc... kdo by nechtěl mít doma tak boží obálky??! :-)


Zahraniční obálky:


Hodnocení:



Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji Knihy Dobrovský. Kniha byla vydána pod vydavatelstvím Fobos a zakoupit si ji můžete ZDE.

Četli jste nějakou knihu od Dacry Coates?

Jaký příběh se vám líbil nejvíc?


S pozdravem
Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Píšu si na seznam její další knihu. :D Umíš mě vždycky na tento žánr tak nalákat, že bych si to nejradši přečetla co nejdříve. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věř mi, že prozatím přicházíš o opravdu zajímavé příběhy. hh :D Určitě doporučuji se do nich pustit co nejdříve. :))

      Vymazat
  2. Od autorky bych si určitě nějakou knihu ráda přečetla, i když nevím, jestli bych se moc nebála. :) Co se týče obálky, až po bližším prozkoumání jsem si všimla stojící postavy.

    OdpovědětVymazat
  3. Je super, že se ti kniha líbila. Já se přiznám, že mám s autorkou zvláštní vztah, její knihy se mi moc nelíbí, (Tajemství sídla byla strašná slátanina) ale přesto se autorce nedá upřít čtivost, s jakou knihy píše.
    Jak se znám, tak nejspíš neodolám ani této.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já docela chápu, že se některým lidem nemusí její knihy líbit, ale jak říkáš autorčin styl psaní je opravdu čtivý. :-) třeba se ti jednou jedna z knih od ní zalíbí. :)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^