neděle 22. dubna 2018

Lituji, čekají mě - Agnes Martin-Lugand [RECENZE]

Originální název: Désolée, je suis attendue
Žánr: Romány, Pro ženy
Rok vydání: 2017
Počet stran: 384
Nakladatelství: Motto

"Ambiciózní Yael žije jen svou prací a nemá čas ani na přátele. Pak potká bývalého kamaráda Marca, který před lety bez vysvětlení zmizel. Yael i díky němu nachází cestu ke svému zapomenutému bezstarostnému já. Uvědomuje si ale, že její city k Marcovi nejsou kamarádské. To ji staví před nelehký úkol - najít rovnováhu mezi láskou a kariérou. Jak má obstát v náročné práci a zároveň věnovat dostatek času novému vztahu, aby Marca znovu neztratila?"







Od autorky Agnes Martin-Lugand už jsem měla možnost si přečíst knihu "Šťastní lidé čtou a pijou kávu". Recenzi na knihu si můžete přečíst zpětně ZDE


Hlavní hrdinka Yael je velmi ambiciózní a neexistuje pro ni prakticky nic víc než její práce. Svou prací doslova žije a nic jiného ji nezajímá. Dokonce se kvůli tomu odstřihla od svých nejlepších přátel a rodiny. Jediný kdo pro ni znamená něco víc, je její šéf Bertrand, který ji dostal v práci na takovou pozici, o které si mohou ostatní nechat jen zdát.

Yael taková ale nebývala. Nikdy se svým přátelům ani rodině nevyhýbala. Před deseti lety se ale stala jedna událost, která Yael natolik otřásla, že jedině práce ji dokázala vytáhnout z úplného dna. Díky tomu jí bezmezně propadla i na úkor své maličkosti - přestala o sebe (ze zdravotního hlediska) dbát. Uvědomí si to však až ve chvíli, kdy se jí život začne opět hroutit.

Po deseti letech se do města vrací Marc, jehož ztráta pro ni byla velmi bolestná. I po těch letech k sobě nachází cestu a snaží se vynahradit si ten ztracený čas. Přátelé i rodina Yael jsou rádi, že je Marc po tak dlouhé době zase zpátky, protože se mu daří aby Yael myslela i na něco jiného než na práci

Když se ale Yael dozvídá, že pro ni má její šéf velmi lákavou nabídku, je na vážkách. Má se opět ponořit do své práce a zavrhnout své přátele a Marca? Dokáže najít rovnováhu mezi svou kariérou a přáteli?



Do knihy "Lituji, čekají mě" jsem se pustila spontánně. Neměla jsem vůbec v plánu ji v dohledné době číst, ale když jsem se jednou v noci nudila a nemohla usnout, měla jsem po ruce jenom svůj mobil a v něm zrovna tuhle knihu. Koupila jsem si ji kdysi dávno přes ereading.cz a měla ji tedy staženou v jejich mobilní aplikaci. 

Bohužel musím říct, že se mi líbila o něco méně než "Šťastní lidé čtou a pijou kávu", protože hlavní hrdinka mě celou dobu vytáčela svým chováním. Nikdy jsem nezažila ambiciózního člověka, který by do sebe dokázal cpát jen prášky na spaní, který by skoro nic nejedl a ještě k tomu se tak vyhýbal své rodině. Ano je to kniha, ale docela si dokážu představit, že někteří lidé (v reálném světě), takhle také můžou dopadnout. I když mě Yael štvala, ráda jsem sledovala její úspěchy i pády

Podle mě má kniha tak trochu skryté poselství nebo spíše varování, které je směřováno lidem, kteří se honí za prací a zapomínají žít svůj osobní život. (Samozřejmě to jde i s prací, pokud dotyčný člověk dokáže vést život v rovnováze práce x osobní život)

Kniha se četla velmi lehce a jako oddechovka posloužila opravdu dobře. Jsem ráda, že jsem se do knihy pustila, překvapila mě svým příběhem a ujistila mě v tom, že takhle bych nikdy dopadnout nechtěla. I když byla tahle kniha slabší, ráda ji doporučím dál těm lidem, kteří hledají nějaké oddechové čtení a jsou obrnění vůči nesnesitelnému chování některých postav. Hhh :-)



Zahraniční obálka

 

Hodnocení

 

Nejlevnější cenu knihy Lituji, čekají mě naleznete na Srovname.cz

Četli jste knihu Lituji, čekají mě? Jak se líbila vám? 

Nebo se na knihu teprve chystáte?


S pozdravem
Mrs. Jungová!

7 komentářů:

  1. Jako oddechové čtení to vypadá dobře, ale víc mě asi zaujalo Šťastní lidé čtou a pijí kávu. Tohle mi připadá až moc lehké čtení, nemastný, neslaný příběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, i dle mého názoru je kniha Šťastní lidé čtou a pijí kávu mnohem lepší než tahle. Ve srovnání s touhle knihou bych ji doporučila více.

      Vymazat
  2. Tuhle knížku neznám, ale tenhle žánr obecně mi jednou za čas přijde velice příjemný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně :) Mě třeba při učení vyhovuje zrovna takový typ knih, než nějaký thiller či detektivka. U téhle knihy člověk může přestat kdykoliv a hned jak má zase čas, tak se do ní pustí, protože napětí (které by čtenáři nedalo spát) zde skoro vůbec není. :)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze :) Já se právě chystám číst knihu Šťastní lidé čtou a pijí kávu. Jestli na mě zapůsobí, určitě se pak pustím i do této knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že ta se ti bude líbit :) Lituji, čekají mě je trochu slabší, aspoň z mého pohledu. Jinak šťastní lidé čtou a pijí kávu mají ještě druhý díl. :)) (Na ten se teprve chystám)

      Vymazat
  4. Parádní recenze, já jsme knihu četla v loni v listopad a byla jsem z ní nadšená. Sice souhlasím, že mě Yael svým postojem a workoholismem hrozně vytáčela, ale na čtivost a zvědavost, jak jse příběh vyvine, to vliv neměla. Nakonec jsem ji docela fandila. :-)
    U mě to bylo první setkání s autorkou. Ale na její předchozí knihy "Šťastní lidé,....." mám spadeno. A v červnu má vyjít nová kniha "Štěstí mi uniká mezi prsty".

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^