pondělí 10. srpna 2015

Dočteno: Elita - Kierra Cass [RECENZE]

Originální název: Elita
Série: Selekce - 2.díl
Žánr: dívčí romány
Rok vydání: 2015, 1.vydání v originálu: 2013
Počet stran: 280
Nakladatelství: CooBoo

"Do Selekce vstoupilo 35 dívek. Nyní jich je již jen šest, ale soutěž o srdce prince Maxona je tvrdší než kdykoli předtím. America už téměř sahá po koruně, ale stále se nevyzná ve svých citech. S princem Maxonem prožívá úžasné chvíle plné důvěry a citů. Avšak když na chodbách paláce zahlédne Aspena, ožijí vzpomínky na její první lásku a ona touží po životě, který si spolu vysnili a naplánovali. A zatímco America řeší své dilema, ostatní dívky nepřestávají tvrdě bojovat o královskou korunu."

Tak moc jsem se bála pustit do druhého dílu, že jsem to sáhodlouze odkládala jen co to šlo. Nakonec mě to ale moc mile překvapilo a musím říct, že druhý díl je mnohonásobně lepší jak první díl.
Sice zde America nebyla o nic lepší, ale myslím, že v myšlení se trochu jen zlepšila a něco jí konečně začalo pomalu docházet.

America je stále v paláci, i když se vyskytne několik příležitostí kvůli kterým by nejraději odjela hned pryč. Opět se zde také setkáme s útoky rebelů, tentokrát to však bude o trochu drsnější než v prvním díle. Z dívek samozřejmě někdo vypadne i když se nám to nebude moc zamlouvat a budeme v šoku stejně jako America samotná.

I v tomhle díle je America tak nerozhodná, až jsem ji za to chtěla v určitých chvílích dát opět pohlavek. Samozřejmě mám na mysli nerozhodnost mezi Maxonem a Aspenem.

Když se knížka chýlila ke konci, myslela jsem si že to snad skončí otevřeně. Nemám moc ráda otevřené konce, ale tohle by byl dokonalý moment k useknutí. Nakonec se přeci jen dočkáme "dobrého" ukončení, které jsme stejně tušili, přeci jen to k čemu to mělo namířeno... by se vše více obrátilo vzhůru nohama.

Jsem ráda, že mě druhý díl nezklamal a rozhodně mám v plánu si pořídit i třetí díl, abych věděla jak to vše dopadne, i když je to asi jasné, ale kdo ví, třeba to nakonec skončí úplně jinak. Ruku na srdce, víme jaká je America nevyzpytatelná.... takže to opravdu může skončit jakkoliv.

Nakonec by mě zajímalo... za který tým kopete? Maxon a nebo Aspen?
Já abych se přiznala, tak i když mě občas Maxon štve, tak jsem na jeho straně... kdyby se Aspen nezachoval tak jak se zachoval... asi by to bylo jinak.

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 80%

2 komentáře:

  1. Zatím jsem četla jen Selekci, která pro mne byla uklidňující a příjemnou knihou na zpestření odpoledne. Elitu jsem si pořídila, však ještě jsem se k její četbě nedostala :/ Budu to muset co nejrychleji napravit :)
    PS: Díky za velmi příjemnou a pěknou recenzi :)

    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně naprav, mě opravdu moc mile překvapila a jsem ráda, že jsem tuhle sérii po prvním díle nezavrhla. :))

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^