čtvrtek 30. července 2015

KNIHY: Austenland a Bez dechu: Pád

Momentálně v tenhle čas mám rozečtené dvě knížky a to Austenland od Shanon Haleové a sérii Bez dechu: Pád od Maya Banks.
Nemám v plánu dělat na tyhle dvě knížky recenze, ale i tak bych se k nim moc ráda nějak vyjádřila. Na cestu do Vídně jsem si právě vzala první díl knižní série Bez dechu, jelikož Austenland jsem zapomněla u babičky, kde jsem měla v plánu ji dočíst, ale nějak to nevyšlo.


Austenland je opravdu moc krásná oddechová romantická knížka, kde samolibá hlavní hrdinka podléhá krásným mužům i když si to nechce připustit. V životě měla nespočet mužů, ale nikdy se ani jeden neukázal jako "ten pravý". A že těch mužů bylo!
Nakonec jí její tetička věnuje poukázku do Austenlandu, kde se nachází několik herců, kteří se snaží potěšit srdce dámám, které si Austenland zaplatily. Návštěvnice jsou taky samozřejmě fanynky anglického panství, neboli románu "Pýcha a předsudek".
Absolutně si nedokážu představit, že bych byla až takový šílenec, že bych se vydala do Austenlandu, ale věřím, že by se i takový lidé našli.
Knížka je ale i tak pěkná a hezky se čte a nelituji toho, že jsem se do toho pustila. Jak to však dopadne nemám vůbec zdání. Teda jednu teorii bych měla, ale rozhodně ji nebudu prozrazovat, i když je to přeci jen jasné :)




Ke knižní sérii Bez dechu, jsem se dostala přes kamarádku, u které jsem byla na grilovačce a dostala jsem povolení prošmejdit jí knihovnu a tahle knížka byla zastrčená až hezky vzadu, jakoby chtěla být schovaná před zrakem ostatních. A ani se popravdě nedivím XD Knížka je něco na způsob 50 odstínů šedi. Je to erotická série, ale musím podotknout, že mě dostala mnohem více jak 50 odstínů šedi. Sedl mi více styl psaní autora než u E. L. James.... od něj se to prostě podle mě ani vůbec číst nedá.
První díl pád se nese v podobném duchu jako první díl odstínů šedi. Bohatý chlápek si vyhlídne sestru svého dlouholetého kamaráda a čeká než aspoň dospěje, aby ji mohl předhodit svůj návrh pracovat v jeho firmě jako jeho osobní asistentka... avšak on si pod pojmem osobní asistentka představuje mnohem více věcí než co to v normálním světě obnáší... a samozřejmě se tohle neobejde bez opravdu dlouhé smlouvy, kterou bude muset hlavní hrdinka Mia podepsat.
Ta je však do něj už opravdu dlouhou dobu zamilovaná a on o tom ani netuší a když jí nabídne tuhle "práci" skoro se jí z toho zastaví dech a jak jinak... samozřejmě že vše odsouhlasí... ale jen pod nějakou tou podmínkou...

Jsem skoro v polovině knížky a zatím se to nese ve stejném duchu, ale kdo ví, třeba se to nakonec obrátí v něco jiného. Druhý díl má více procent jak první díl, tak určitě nebudu váhat nad pokračováním :)

1 komentář:

  1. Obe knihy vyzerajú zaujímavo, ešte som o nich nepočula a tak som rada, že som spoznala opäť nejaké nové tituly :-) Avšak neviem či by ma ich čítanie až tak zaujalo, obvykle vyhľadávam iné žánre, každopádne kto vie :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^