úterý 17. dubna 2018

Co si chystám pořídit po státnicích?


Už je to pár dní co přemýšlím o sepsání článku "Co si chystám pořídit po státnicích". Přemýšlela jsem, jestli to má vůbec nějaký smysl, ale nakonec jsem se rozhodla, že ano. Přeci jen pak může tenhle seznam posloužit k tomu, abych nezapomněla na to, co bych si opravdu chtěla přečíst a navíc to může být i seznam tipů pro vás. :-)


Knihy nejsou rozdělené podle toho, kterou bych chtěla pořídit nejvíce, ale jsou seřazeny tak, jak mi zrovna přišli na mysl.

První díl série Letopisy Pozůstalých už mám přečtený dlouho. Mezi tím stihly vyjít už i zbylé dva díly, které mám samozřejmě oba na svém TBR. 
Jelikož mám koupený první díl, nic mi nezabrání v tom, abych si sérii do své knihovničky doplnila. Z prvního dílu jsem byla víc jak nadšená, takže si myslím, že mě druhý ani třetí díl nezklame. 
Zatím se mi zdárně daří vyhýbat vašim recenzím, jelikož si chci nechat nějaké to překvapení a těšit se na dočtení téhle série bez toho, aniž bych byla nějak ovlivněna.

Třetí díl série Kroniky Pozůstalých. Jak jsem psala výše, doplnit si chci celou sérii. A navíc ještě musím zmínit, že obálky jsou naprosto úchvatné! 
Jediné, co mě na posledním díle nejvíce překvapilo, byl počet stran (512 str.). Pamatuji si, že první díl se pohyboval okolo 350 stran a už i tak mě přišla kniha poměrně tlustá. Jak vidím, na poslední díl budu potřebovat uvolnit v knihovničce ještě více místa.

Zrovna dnes jsem byla v kině na filmovém zpracování téhle knihy. Přiznám se, že do doby než se film objevil na filmovém plátně, vůbec jsem netušila, že tahle kniha existuje. Námět mě ale zaujal natolik, že jsme se dnes s kamarádkou vydaly do kina. 
Jelikož jsem knihu nečetla, nedokážu srovnat příběh, nakolik byl odlišný a jestli se aspoň trochu držel předlohy. Nic ale nemění na tom, že mě film přesvědčil k tomu, že bych si tenhle příběh ráda připomněla v knižní formě. Navíc by to byl hřích nemít takhle skvělý námět příběhu doma
Z pohledu člověka, co knihu nečetl, jsem byla s filmem velmi spokojená, měl své kouzlo, byl milý i když jsem se na konci necítila vůbec dobře, jelikož má maličkost si asi představovala trochu jiný konec... ale asi to tak mělo skočit. :-)
Spousta lidí hodnotila první díl DIMILY jako propadák (co jsem tak četla vaše recenze na blozích, převážně většina hodnotila knihu záporně). Mě se však první díl líbil natolik, že se už hodně dlouho těším na pokračování. Pár recenzí jsem už na tenhle díl četla, kupodivu byly více pozitivní jak ty na první díl. Nebudu lhát, docela dost mě to překvapilo.
U téhle série se mi také hodně líbí grafické zpracování obálky, které je (dle mého názoru) hezčí, jak obálky zahraniční. :-)




Nedávno jsem vyhrála první dva díly série Oko za oko, bohužel k tomu nebyl poslední díl, který vyšel zrovna na konci března. Do knih jsem se ještě nepustila, ale když už mám doma dva předešlé díly, není důvod si nekoupit i ten poslední, abych měla sérii kompletní.
Recenze jsem zatím na žádný díl nečetla, abych si nezkazila překvapení, jak se bude děj celkově vyvíjet.

Na Divné hlášky z knihkupectvínákala Adris na svém soukromém profilu na FB, kde zveřejňovala pár hlášek z druhé knihy od Jen Campbellové. U nich jsem se pobavila natolik, že stále myslím na to, abych si, jak tenhle díl tak i "druhý" pořídila. Pobavit se nad zážitky, které autorka zažila v knihkupectví, zní víc než skvěle. Člověk se tak může pobavit (když to řeknu blbě) nad lidskou blbostí. :D


Od Rainy jsem si, i ve svém věku, její knižní komiksy hodně oblíbila. Úsměv a Ségry se mi líbili natolik, že nemám důvod říct "ne" tomu, aby si nepořídila i komiks Duchové. Navíc tyhle knižní komiksy pak mohou v budoucnu posloužit i dětem, což je další plus k tomu neříct "ne". :-)








Tohle jsou ve zkratce knihy, které bych si opravdu ráda do knihovny pořídila. Hlavně tedy proto, abych doplnila série, které mám rozečtené. Je možné, že během měsíce či dvou, se seznam rozroste o další knihy, to nemůžu popřít, jelikož má ještě vycházet spousta skvělých knih. 

Našly jste v mém seznamu nějakou knihu, kterou byste si také rádi přečetli? Nebo máte nějakou knihu, kterou byste mi rádi doporučili k přečtení? 

 

Za všechny tipy budu určitě moc ráda! :-)


S pozdravem
Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Určite Hlášky z kníhkupectva odporúčam aj druhú časť k tomu. Ono to nie sú knihy ktoré prečítaš na jedno posedenie ale budeš sa k nim vracať stále a vždy ťa prekvapia. Ja ako predavačka v kníhkupectve viem o čom hovorím zažívam to dnes a denne čo si môžeš prečítať aj v mojej rubrike Hlášky z Paláca.
    Držím palce na staniciach aj pri čítaní ostatných titulov. Určite to po skúškach budeš potrebovať, pamätám si to ako by to bolo dnes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za doporučení tvých zážitků, určitě se na ně ráda podívám a přečtu :)

      Vymazat
  2. V podstatě všechny knihy ze seznamu se mi líbí a hned bych si je přečetla. :)) Budu držet palce, ať vše dobře dopadne. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Něco od pohledu znám, ale nic nemám na seznamu :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^