pátek 17. března 2017

Knižní přírustky: Březen 2017 #5


Po delší době tu mám opět článek, kdy mám pro vás novinky ohledně toho, jaké nové knihy mi přibyly do knihovničky. Tentokrát se jedná o knihy z druhé ruky. Poprvé jsem se odvážila využít bazaru na databazeknih.cz, díky tomu jsem překonala strach a přesvědčila se, že lidé dokážou přeci jen dodržet slovo a sejít se na určitém místě. Nerada bych někomu křivdila, ale všichni určitě víme jak to v dnešní době chodí.
Tak či tak, jsem moc ráda, že to nakonec dobře dopadlo! :-)

A teď už se tedy pojďme podívat, co za knihy z druhé ruky jsem si pořídila.


Jako první tu tedy mám knihu pořízenou koupí na databazeknih.cz kde jsem neplánovaně oslovila paní, která bydlí ve stejném městě. Jedná se tedy o knihu "Akta Illuminae: Illuminae" od Amie Kaufmanové, kterou určitě všichni znáte, i když jste ji třeba nečetli. Je to kniha od nakladatelství Cooboo a vyšla už minulý rok někdy kolem listopadu. Na tenhle rok se chystá pokračování s názvem Gemina a i když jsem ještě první díl nedočetla, už teď jsem na něj hodně zvědavá.


Další knihy už nejsou z bazaru, ale jsou po babičce jednoho kamárada. Vybírala jsem si snad skoro z 60 knih, převážně samé detektivky (popravdě jsem byla v šoku, co za detektivky to četla, jelikož skoro v každé knize bylo "znásilnění", což teda není zrovna můj šálek kávy) ... ale i přesto jsem si vybrala dvě od Eda McBaina, konkrétně "Zmizelé dívky" a "Postrach".  Jsou to knihy z roku 2007-2009 (U nás). Podle anotace mě hodně zaujaly, avšak jestli se mi knihy budou opravdu líbit, to poznám až poté co si je přečtu.


Teď tu mám dvojnásobek knih z romantického žánru, což je mi mnohem bližší. Od Danielle Steel jsem ještě nic nečetla i když mám doma někde v garáži ještě krabici se staršími knihami, kde se také nachází pár kousků od D.S. 
Jelikož mě ale anotací velmi zaujali, rozhodla jsem se si tyhle kousky nechat a i kdybych se k nim dostala o pár let později, přeci jen se nikdy neztratí :-)

Nachází se zde tedy tituly "Zázrak", "Nerovný vztah",  "Květinový ples" a "Síla odvahy".


Poslední kousek který jsem si z hromádky vybrala byl "Cena krve" od Dicka Francise.  Autor už sice není mezi námi, ale i tak na svět přišel se skvělými tituly, to mi určitě dáte za pravdu. Tahle kniha je tedy starší - z roku 1997 a originál z roku 1967.
Vždy jsem zbožňovala příběhy o koních, už od malička, ale to byly spíše dívčí romány. Tenhle příběh je detektivní a tak jsem zvědavá jestli mi příběh sedne nebo ne.


A jako poslední tu mám knihu z Levných knih, které jsem navštívila tenhle týden v úterý. Už dlouho jsem uvažovala nad koupí další knihy od Lindsey Kelkové "Zbožňuju Paříž", i když její knihy mám doma v angličtině. Jsem zvědavá jak se mi bude kniha číst v českém provedení, ale i tak se na ni těším, zvlášť když se děj točí okolo Paříže! :-)


A to jsem si myslela, že si dlouho žádnou knihu nepořídím! Jak vidíte, knihám se prostě nedá odolat. Zvlášť, když vás některá z knih opravdu zaujme.
Díky ereading.cz a jejich slevám "Měsíc eknih" mi také přibyly nějaké e-knihy, přejsněji:
"Čáry života" od V. Rothové
"Vášnivý svůdník", "Vášnivý sprosťák", "Vášnivý hříšník" od Christiny Laurenové
"Siréna" od Kiery Cassové

Pevně doufám, že tenhle měsíc už po nových knihách nesáhnu, jelikož si musím pořídit helmu na skútr, abychom konečně mohla frčet do školy či práce pohodlně. Sice se ošidím o čtení v buse nebo vlaku, ale zase se vyhnu smradlavým lidem co si vždy (ano opravdu vždy) sednou vedle mě!

A jak jste na tom vy? Také vás v poslední době něco natolik zlákalo, že jste si to museli pořídit? Ať už je to kniha nebo jiná maličkost.

Četli jste některou ze zmíněných knih? Pokud ano, líbila se vám?
Budu ráda za vaše komentáře! :-)

S pozdravem Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Super přírustky :-) Četla jsem z nich jen Illuminae, ale stálo to za to ! Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné knížky. Doma z nich mám jenom Illuminae, ale to mě zatím moc neoslovilo. Grafické zpracovaní skvělé, ale ten příběh zatím žádný zázrak. :/

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné knihy a chápu tve obavy. Ja mám strach posílat peníze dopředu a sama to nerada po někom chci. Nejlepší je dobírka!
    Ale prozatím mam jen ty nejlepší zkušenosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné kousky! Illuminae bych si také strašně ráda přečetla :) Jsem zvědavá na grafické zpracování! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^