neděle 8. ledna 2017

Moje TOP knihy za rok 2016



Stejně jako minulý rok i tenhle rok nemohu vynechat článek "TOP knihy za rok 2016". V roce 2015 jsem vybrala TOP 5 a tenhle rok jsem si řekla, že vyberu taktéž pět knih, které mě v roce 2016 nevíce zaujaly :-)

V minulém roce jsem nad knihami hodně přemýšlela, tenhle rok je to přeci jen snažší. Sice jsem přečetla opravdu spousty skvělých knih, ale i tak se mezi nimi nachází pár vyvolených!



Stříbrná zátoka - Jojo Moyesová
Originální název: Silver Bay 
Počet stran: 368 stran

Po velmi kladných recenzí vás určitě hned napadlo, že do TOP 5 zařadím nějakou knihu od Jojo a ti co hádali, tak uhádli správně. Vybrala jsem hned dvě, jako první tu máme Stříbrnou zátoku. Příběh který se točí kolem krásného městečka Silver Bay. Příběh je jak jinak než o lásce a také o porozumění. 
Tuhle knihu jsem zařadila do TOP 5 proto, že mi příběh doteď uvázl v srdci a i přesto, že je kniha napsáno z několika pohledů (což někomu nemusí sedět) je prostě skvěle napsána.

Než jsem tě poznala - Jojo Moyesová
Originální název: Before I met you
Počet stran: 407 stran

Další a zároveň poslední kniha od Jojo Moyesové. Možná kdybych tenhle příběh nečetla tak ve spěchu před odjezdem na dovolenou, možná bych i u konce brečela. Avšak i tak mě příběh zasáhl a proto jsem jej zařadila do TOP 5.
Čas mei námi - Tamara Ireland Stoneová
Originální název: Time Between Us
Počet stran: 304 stran

Opravdu dodnes nechápu proč se knižní klub rozhodl, že druhý díl už přeložen nebude, jelikož podle mě tahle kniha je naprosto dokonalá! Ten kdo "Čas mezi námi" ještě nečetl, rozhodně vřele doporučuji, kniha předčila má očekávání a taktéž jsem ji zhltla jako malinu!
Dcera - Kiera Cassová
Originální název: The Heir
Počet stran: 320 stran

Dcera tu samozřejmě nesmí chybět, ať už kvůli obálce, ale i samozřejmě kvůli příběhu, ze kterého jsem byla nadšená. To že se zde prohodily role a tentokrát si princezna vybírala z chlapců pěkně osvěžilo celou sérii. Aspoň z mého pohledu:) 






Skleněný trůn - Sarah Maasová
Originální název: Throne of Glass
Počet stran: 392 stran

Ani Skleněný trůn zde nesmí chybět, určitě si říkáte, proč jsem nevybrala jiný díl, ale ráda bych pod ten první zařadila i ten druhý, jelikož jsem byla z obou velmi nadšená. Příběh mě do sebe vtáhl tak, že jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. K dalším dílům jsem se ještě bohužel nedostala, ale ve čtečce na mě už čeká díl třetí, tak snad se k němu brzy dostanu.




A jaké knihy byste vy zařadili do své TOP 5? :-) Budu ráda za vaše komentáře! ^_^

S pozdravem Mrs. Jungová!

4 komentáře:

  1. Na ten Skleněný trůn už se musím také vrhnout :) Četla jsem od autorky Dvůr trnů a růží a ten druhý díl v angličtině a naprosto jsem se do té série zamilovala! Pokud jsi nečetla tak určitě doporučuji, to byly zase jedny z mých TOP knih loňského roku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ale ráda bych si jej někdy přečetla. Tak snad brzo ^^ Děkuji za doporučení:)

      Vymazat
  2. Z těchto knih jsem četla Stříbrnou zátoku a Než jsem tě poznala, Jojo je skvělá spisovatelka. Ty ostatní vypadají také dobře a určitě si je časem přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z těchto knih jsem bohužel nic nečetla. Ale za sebe mohu doporučit třeba Illuminae, Let 305, Otolínu a žlutou kočku, Dopisy na konec světa, Pátou vlnu.. Je toho dost :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^