čtvrtek 7. července 2016

Minirecenze na ukázku knihy "Panský klub" - Daniel Kapča

Originální název: Panský klub
Autor: Daniel Kapča
Počet stran (ukázky): 57

"Dominik a Robert provozují luxusní Panský klub, který se drží jediné zásady, "Náš zákazník, náš Pán". Lilian Ganonová, mladá a zhýčkaná nezbednice, k tomu nevlastní dcera kandidáta na prezidenta, okusí tuto zásadu na vlastní kůži. Celý její svět se rázem převrátí vzhůru nohama, když se jednoho dne nedobrovolně ocitne v klubu a je nucena projít výcvikem na Společnici, aby byla následně doručena zákazníkovi. V ten samý moment se rozjede doslova hra o přežití a není vůbec jisté, jestli se jí podaří dostat pryč. Ve světě, ve kterém je lidstvo postihnuto nemocí, která zabraňuje rozkladu mrtvol a morálka lidstva je na svém absolutním minimu, není jisté absolutně nic. Panský klub je příběh odehrávající se v brutálním a zvráceném světě, ve kterém je hlavním uměleckým směrem Nekrotismus a sexuální touhy nabývají těch nejbizarnějších podob. A byť k tomu název svádí, rozhodně neočekávejte, že v rukou držíte erotický román, po kterém se budete červenat až za ušima. Na takové něžnosti není v Panském klubu místo."




Hned ze začátku bych ráda zmínila, že kniha není určena pro všechny typy lidí. V knize se nachází určitá míra sexuální brutality, nechutnosti a nejen to.

V anotaci jste se mohli dočíst, že příběh se točí okolo Dominika a Roberta, kteří vlastní Panský klub. V ukázce je taktéž popsáno jak se dvojice dostává k nápadu založení tohohle typu podniku a za jakých okolností se ti dva vůbec seznámí. 

Kniha se ale netočí jen okolo Panského klubu, je zde taky kapitola "GEN", která se zabývá tím, že čtenáře sbližuje s problémem, který ve světě nastává a to - na světě se hromadí lidské mrtvoly, které nejdou nijak spálit a ani se nedokáží rozložit. A tím vzniká ještě větší nechutnost - prodej lidského masa, výroba reálných erotických pomůcek nebo využívání různých částí těl jako doplněk do domácnosti.  

Ukázku jsem zatím ještě nedokázala strávit. Nejsem zvyklá na takovou dávku brutality a zvláště jedna scéna mi stále leží v hlavě a obrací se mi z ní žaludek. Doufám, že se mi brzy vytratí z mysli. 

I když byla ukázka velmi čtivá, musela jsem si dávat malé pauzy a přečíst si vždy jen kousek. Opravdu nevyhledávám tyhle typy brutálních a nechutných knih, ale vím, že mi to určitě nedá a knihu si přečtu, přeci jen bych ráda zjistila jak to všechno dopadne, co se s klubem stane, jestli se vyřeší problém s mrtvolami (když bych se ani nedivila, kdyby se z nich stala třeba potrava :D)  a jak se bude v příběhu vyjímat Lilian Ganonová. 

Zatím k tomu nemám víc co říci. Ty, co anotace zaujala a láká je nadmíra brutality, kde se části lidského těla používá třeba i jako lustr na bále.... tak říkám, pusťte se směle do čtení.
A vy, co stále váháte a nevíte jestli se do ukázky vrhnout, tak můžu říci jen to - za zkoušku nic nedáte, přestat můžete vždy, jen se nenechte odradit prologem! :-) 

Ukázku si můžete stáhnout na oficiálních stránkách.

1 komentář:

  1. Mhmm, zní to docela dobře!
    Já naopak dávám přednost, když je knížka trošku víc brutální, ale nic se nemá přehánět :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^