sobota 1. června 2019

Co mě zaujalo - květen a červen 2019 #3

Měsíc květen a červen jsem se rozhodla spojit dohromady, protože se nenašlo zas tak moc knih, které by mě opravdu zaujaly. Našlo se jich jen pár, tak se na ně pojďme podívat. :-)


Originální název: Marvel Studios Character Encyclopedia
Žánr: Literatura naučná, Umění, Encyklopedie
Počet stran: 176

"Kompletní průvodce filmovými postavami Marvelu"
Setkejte se s hrdiny a padouchy filmového světa studia Marvel. V této unikátní knize najdete fascinující fakta o vašich oblíbených postavách ze všech strhujících filmů studia Marvel© – od všech členů týmu Avengers až po zlověstného Dormammu!




Tuhle encyklopedii jsem si před nějakým týdnem pořídila. Trochu mě překvapilo, že je kniha tak maličká, na to, že to má být bráno jako encyklopedie. Recenze na ni určitě bude, ale až někdy v létě, protože momentálně ji má půjčenou brácha. :)

Originální název: Dance of Thieves
Série: Zlodějský tanec (1.)
Žánr: Dobrodružné, Fantasy, Pro děti a mládež
Počet stran: 448

"Když zemře král Ballengerovy říše, jeho syn Jase se stává novým vládcem. Okolní království však nehodlají tolerovat jeho panování, které se řídí vlastními pravidly. Na obzoru se objevuje mladá královna Vendy, která je odhodlaná vše změnit. Na tajnou misi vyšle bývalou vyhlášenou zlodějku Kazi. Ta když narazí na nového vládce Jase, rozhodne se své plány změnit. Oba jsou společně vrženi do vírů událostí, které nemohou ovlivnit."


Falešný polibek se mi od autorky velmi líbil, takže tohle je další série, které určitě podlehnu. I když za sebou nemám všechny díly Kroniky pozůstalých, věřím, že tohle bude další pecka. :-)
 Originální název: Cocky Chef
Žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy   
Počet stran: 196

"Cole Chambers je majitel a také šéfkuchař exkluzivní restaurace Knife v Los Angeles.
Precizní, neoblomný, přísný jak k sobě, tak i ke svým kolegům.
Knife je často vyhledávána celebritami a v kulinářském světě je Cole Chambers považován za hvězdu, které se nevyplácí odporovat.
Co se přihodí, když do jeho restaurace nastoupí
houževnatá kuchařka Willow, která sem přijela z Idaha hledat štěstí po nevydařeném pokusu vést vlastní podnik?
Promění se kuchyně v bitevní pole silných osobností, nebo do sebe ti dva zapadnou jako dílky skládačky?
Poutavý příběh, který naladí vaše chuťové pohárky a opět vás přesvědčí o tom, že láska prochází žaludkem."

 Tuhle knihu mám už pořízenou ve čtečce a doufám, že to bude skvělá oddechovka. :)

Originální název: Archenemies
Série: Renegáti (2.)
Žánr: Literatura světová, Sci-fi, Pro děti a mládež
Počet stran: 448

"Pokračování superhrdinské trilogie Renegáti od oblíbené autorky.

Ve městě Galton City pokračuje nesmiřitelný boj mezi Renegáty a Anarchisty. Nejenže disponují výjimečnými schopnostmi, ale podařilo se jim vyvinout nebezpečnou tajnou zbraň a hrozí, že svět, který doposud znali, spěje k zániku. V turbulentní politické situaci i Nova
a Adrian začínají silně zpochybňovat vlastní ideje i city a hranice mezi dobrem a zlem se pomalu stírá. Vše směruje k velké válce, která může všechno změnit. Podaří se ji odvrátit?"

Pokračování Renegátů je prostě MUST HAVE. :-)

Originální název: The Ruin
Žánr: Literatura světová, Detektivky, Thrillery
Počet stran: 416

"Irsko, Galway, 1993 – mladý policista Cormac Reilly je poslán k případu, na který už nikdy nezapomene. Dvě zakřiknuté, zanedbané děti – patnáctiletá Maude a její pětiletý bratr Jack – na něj čekají v polorozbořeném vesnickém domku. Nahoře leží jejich matka mrtvá.
O dvacet let později se nad hladinu ledových černých vod řeky C
orrib vynoří tělo. Zpočátku to vypadá jako jasný případ sebevraždy, ale pak je policejní vyšetřování a celá integrita policie zpochybněna. Cormac se ocitá zpátky u odloženého případu, který jej strašil celou jeho kariéru – co spojuje dvě úmrtí, které dělí dvacet let? Detektiv Reilly postupně odhaluje šokující tajemství a sám si není jistý, komu ze svých kolegů může i nadále věřit.
Co se skutečně odehrálo v tom domku, kde se poprvé sešel s Maude a Jackem? Detektivní román Tajemství zatahuje čtenáře hluboko do temného srdce Irska a též klade otázku, kdo člověka ochrání, když autority nemohou – nebo nechtějí.
Originální název knihy „The Ruin“ se pohybuje na dvou úrovních. V angličtině slovo „ruin“ znamená devastaci, zhoubu. Irský význam slova „rúin“ představuje „něco skrytého“. Oba významy se hodí na tuto vynikající detektivku plnou starých tajemství a napětí."

Na Smrtící řeku jsem hodně zvědavá a doufám, že se mi bude líbit. Kniha vychází kolem 24.6.2019.

Originální název: Furyborn
Série: Empirium (1)
Žánr: Literatura světová, Fantasy   
Počet stran: 496

"Furyborn je první díl bestsellerové trilogie Empirium. Neuvěřitelně originální fantasy, které by vám rozhodně nemělo uniknout, vypráví příběh dvou nezávislých mladých žen, které od sebe dělí celá století a které mají moc zachránit svůj svět. A nebo ho zničit.

Když útočníci přepadnou jejího nejlepšího přítele, Rielle D
ardenne riskuje všechno, aby ho zachránila. Aby prokázala, že je jednou z prorokovaných královen - královny světla a královny krve - musí jako královna Slunce podstoupit sedm magických, elementárních zkoušek. O tisíc let později je královna Rielle pro Elianu Ferracoru jen pohádkou. Do momentu než se sama zaplete do kosmické války a než se jejich příběhy navzájem propletou."

Nebudu lhát, ohledně téhle knihy jsem velmi skeptická a nevím, jestli se mi vůbec bude líbit. Každopádně bych si ji i tak ráda přečetla. Kdo ví, třeba budu mile překvapena. :-)

Tyhle knihy mě v květnu a červnu zaujaly nejvíce. Hvězdného šéfa a Marvel studio už mám doma. Zlodějský tanec bych si chtěla v blízké době pořídit a Protivníky si zase pořídím do čtečky, jelikož nemám fyzicky ani ten první díl.

Zaujala vás některá ze zmíněných knih?

S pozdravem
Mrs. Jungová!

4 komentáře:

  1. Protivníci jsou zarucene na seznamu, to proste chci :-) Zaujala me i tak encyklopedie, ale pry je to samy obrazek a minimum informaci, navic jen ty zakladni, ktery fanousci uz vi...

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala mě Smrtící řeka, na kterou jsem ještě nikde nenarazila, až u tebe :-) Díky, píšu si ji na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Protivníky jsem si teď v neděli pořídila a ta obálka?! To je taková nádhera! Ještě jsem ale nečetla Renegáty, takže budou na mě muset ještě chvíli počkat. :D
    To samé Zlodějský tanec. Ještě nemám dočtenou celou sérii Kroniky Pozůstalých přečtenou, tak snad se k nim dopracuji co nejdříve. První díl si plánuji přečíst znovu za pár dní na dovče, tak snad ten zbytek bude následovat brzy na to. Zvlášť když autorka má přijet na HumbookFest! :O
    Na Hvězdného šéfa čtu samé pochvalné recenze, takže hned jak a něco někde narazím, nejlépe v knihovně, neváhám a půjčuji si ho!
    A Furyborn je na mém seznamu také! Doufám, že si ke mně najde cestu co nejdříve. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to máme dost podobné. :D Do Zlodějského tance jsem se už pustila a zatím je to opravdu pecka, myslím, že to bude další láska. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^