neděle 24. června 2018

MINIRECENZE: Sníh nebo popel, Led nebo oheň a další


Během státnic se mi podařilo přečíst 4 knihy a znám samu sebe dost dobře na to, že vím, že bych se k samostatným recenzím těchhle knih nedostala. Což ale nemění nic na tom, že bych se s vámi chtěla ráda podělit, aspoň takhle krátce, jak se mi knihy líbily či nelíbily. :-)



Originální název: Snow like Ashes
Počet stran: 296

Do téhle knihy jsem se pouštěla bez jakéhokoliv očekávání. Slyšela jsem na první díl dobré ohlasy, ale co mě nejvíc přesvědčilo ke koupi a přečtení knihy bylo to, že autorka této série bude na Humbooku na který se samozřejmě chystám.

Děj knihy ubíhal velmi rychle, byl zajímavý, i když musím přiznat, že na první "pohled" mi kniha hodně připomínala Falešný polibek, některým čtenářům zase Skleněný trůn. Nebudu lhát, byla tam nějaká ta podobnost. Každopádně, autorka prý tuhle knihu napsala ve svých 15 letech, takže se zde nemůže jednat o tzv. kopii námětu. Musím ale říct, že možná kdyby došlo k malým úpravám, mohla být kniha ještě lepší.

Za mě byl první díl super, zbožňuji milostné trojúhelníky a tak jsem byla víc než nadšená, že se objevil i tady. Akce zde bylo také dostatek, ta by snad ani nemohla chybět (což o druhém díle už se říct nedá).

Hodnocení: 4/5*

Originální název: Ice Like Fire
Počet stran: 320

Druhý díl mě bohužel trochu zklamal, po prvním díle jsem od série asi začala očekávat něco víc. Dle mého názoru měla série hodně velký potenciál, který byl ve druhém díle tak trochu zabit. V některých pasážích jsem se nudila a postavy, které jsem měla v prvním díle ráda, mě začaly štvát.

Led nebo oheň jsem četla poměrně dlouho, protože jsem knihu nakonec týden před státnicemi odložila, abych ještě nebyla zklamaná z toho, jak to dopadne.
Nakonec jsem byla ale s koncem knihy spokojená. Posledních 100 stránek se mi hodně líbilo a doufám, že třetí díl mě nezklame.

Hodnocení: 3/5*

Originální název: Critical Condition
Počet stran: 256

Autorku CJ Lyons jsem do doby, než jsem objevila tuhle knihu, vůbec neznala. Neodradil mě ani fakt, že tohle je 4 díl ze série Angels Of Mercy. I když jsou postavy hlavně představeny v prvním díle, vůbec mi nepřišlo, že bych četla 4 díl ze série. Postavy byly i zde pěkně vykresleny, hned od začátku jsem pochopila kdo, kde a s kým má co dočinění.

Nikdy jsem nečetla knihu, která by byla z lékařského prostředí a právě tahle kniha mě přesvědčila o tom, že i tenhle námět může být velmi zajímavý a poutavý! Po přečtení knihy jsem si řekla, že si v budoucnu ráda pořídím i zbylé díly, abych si tak mohla doplnit předchozí dějové události.

Jestli váháte, zda tuhle sérii vyzkoušet, za sebe ji rozhodně doporučuji! Velmi napínavé čtení do poslední stránky! :-)

Hodnocení: 4/5*

Originální název: Rebel of the Sands
Počet stran: 288

Jako první bych se vám chtěla přiznat, že jsem k přečtení téhle knihy nutila hodně dlouho a to z toho důvodu, že jsem se bála. Asi si říkáte proč? Bylo to tím, že mě anotace vůbec nezaujala, ale na druhou stranu se mi moc líbila obálka knihy. To bylo vlastně jediné, co mě tzv. donutilo se do knihy pustit.

I v momentě co jsem začínala číst první stránky jsem se bála, že se mi to nebude líbit... jenže pak přišel nečekaný obrat a já se do příběhu a hlavní hrdinky neskutečně zamilovala! Originální zasazení děje do pouště a ještě k tomu s fantasy námětem. Naprosto dokonalý! Jak jsem vůbec mohla myslet na to, že se mi příběh nebude líbit?

Každopádně, sérii rozhodně doporučuji. Velice čtivý a návykový děj, který vás jen tak nepustí. A hlavně vás příběh dle mého názoru i mile překvapí svou originalitou. :-)

Pět hvězdiček si ještě šetřím... co kdyby náhodou byl druhý díl lepší mmm?

Hodnocení: 4/5*

Četli jste některou z výše uvedených knih? Kterou? Jak se vám líbila?
Nebo se na některou z nich teprve chystáte? :-)

S pozdravem
Mrs. Jungová!

6 komentářů:

  1. Žádnou z knih jsem nečetla, ale série SNíh nebo popel má nádherné obálky. Docela mě láká, četla jsem na ni však dost negativních recenzí, takže jsem ráda, že tobě se poměrně líbila. Tak snad se k ní dostanu a taky budu aspoň trochu spokojená. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě sérii zkus, úplně ji neodsuzuji, protože námět je fakt skvělý. A myslím si, že si i tak dokáže najít své čtenáře. :)

      Vymazat
  2. Sníh nebo popel ještě stále zvažuji :) Pokud bude čas navíc, tak se do série pustím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jednu jsem nečetla, ale Poušť v plamenech a vlastně i Sníh nebo popel bych si ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poušť v plamenech určitě doporučuji, je skvělá ^^ Sníh nebo popel je už trochu slabší, ale taky stojí za přečtení. :)

      Vymazat
  4. Sníh nebo popel mě taky hodně láká :) A Poušť v plamenech jsem četla,líbila se mi a teď bych se ráda pustila i do dalšího dílu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^