úterý 11. července 2017

Dočteno: Manželé odvedle - Shari Lapena [RECENZE]

Originální název: The Couple Next Door
Žánr: Literatura světová, detektivky, thillery
Rok vydání: 2016, vydání v originálu 2017
Počet stran: 272
Nakladatelství: Knižní klub

"Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…" 






Horko těžko si člověk dokáže představit ten pocit, kdy přijde domů a své dítě, které leželo v postýlce, když jste odcházeli, se v postýlce nenachází...
Přesně tohle se stalo manželům Anne a Marcovi, ktří nechali svou malou holčičku Coru doma, zatímco byli u sousedů na večírku.
Marco stále přemlouval Anne, že všechno bude v pořádku, že Core se nic nestane. Vždyť u sebe budou mít chůvičku a kdyby se jí cokoliv stalo, uslyší ji. Navíc ji budou chodit každou půl hodinu kontrolovat...

Jsou dvě hodiny ráno, Marco a Anne se vrací z večírku od sousedů a jdou se podívat na malou Coru do jejího pokojíčku, jenže jediné co uvidí je prázdná postýlka.

"Anne ho ale neposlouchá. Už je vevnitř, běží po schodech a chodbou k dětskému pokoji, Marco je jí v patách. 

Když vrazí do pokojíčku a spatří prázdnou postýlku, zaječí."

 

Anne se zatmí před očima, nechápe kdo mohl jejich holčičku unést, co by s ní taky dělal? A hlavně proč by ji vůbec někdo unášel?

O pár minut později už jejich dům obklopuje policie a snaží se zjistit kdo jejich dceru Coru unesl.
Nabízí se tu spousty možností kdo by tuhle událost mohl způsobit, ale přitom o ničem nikdo nemá ani páru.

Kniha mě vtáhla do děje hned od začátku. Na příběh jsem se hodně těšila a byla nadšená z toho, jak děj pěkně plynul. Popravdě jsem až ke konci knihy nedokázala odhadnout, kdo by mohl za únosem Cory stát, ale jak se celý příběh vybarvolal... najednou tu bylo tolik možností... tolik příběhů, které se mohly stát pravdou. 
Ze začátku by mě vůbec nenapadlo, že by mohla kniha skončit zrovna takhle, i když později jsem měla nějakou svou teorii (jako každý z nás).

Když bych se měla vrhnout na nějaká ta doporučení, určitě bych tuhle knihu doporučila tomu, kdo má rád postupné rozvíjení děje. Kdy na začátku nevíte vůbec nic, ale postupem času se vám všechno dává dohromady a říkáte si "Nojo, vždyť to dává smysl!" ale pak vám to zase odkryje další část příběhu a vy si říkáte "Nebo ne?".

Nedokážu dát téhle knize plných 100%, protože si říkám, že možná mohla být kniha napsána ještě lépe a kdo ví, třeba nás autorka ještě nějakým skvělým detektivním příběhem překvapí. Proto bych ráda měla těch 100% - 5 hvězdiček ještě schovaných v záloze. :-)

Obálku si myslím, že je netřeba komentovat, ta je naprosto super, líbí se mi a docela lituji, že mám knihu pouze ve čtečte a ne doma v knihovničce.

Zahraniční obálky:

 


Hodnocení: 


Nejlevnější cenu knihy Manželé odvedle naleznete na Srovname.cz

Četli jste knihu MAnželé odvedle? Pokud ano líbila se vám? Nebo vás děj tolik nepřekvapil? Nebo se naopak na knihu teprve chystáte? :)

S pozdravem Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Skvělá recenze :) Na knihu se chystám, jen se trochu bojím zklamání :) Většinou ty nejvychvalovanější knihy s největší reklamou jsou pro mě nakonec menším zklamáním :) Tak snad to nebude případ této knihy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se na knihu těšila tak, že jsem si ji koupila hned a tudíž za pekelné peníze. Zajímavý nápad a celkem ho chválím i zpětně, ale přišlo mi, že autorka se nedokázala řádně vžít do situace manželky. Ta dle mého řádila opravdu málo, vzhledem k tomu, že se ji ztratilo dítě. Navíc příliš jednoduché věty, ale nemůžu říci, že bych si knihu neužila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě kniha bavila :-) I když se mi ze začátku vůbec nelíbily tak krátké věty, postupně jak jsem se začítala, mi to vadit přestalo a knihu jsem si náležitě užila :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nad knížkou stále váhám, ale tvoje recenze mě docela přesvědčila o tom, že bych si knihu taky měla přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  5. Obálka je opravdu nádherná a nejen ta mě nalákala ke koupi. Příběh uvnitř už tak skvělý nebyl, teda aspoň dle mého názoru. Po nadšených ohlasech mě čekalo zklamání. Jestli u nás autorce vyjde další kniha, ráda si ji i přesto přečtu :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^