sobota 21. května 2016

[MINIRECENZE] - Půlnoční koruna, Deník fejsbukové matky, TWD

Po několikadenním dumáním, jsem se rozhodla založit sekci "Minirecenze". Jelikož se mi tu teď nahromadily tři knihy, které jsem přečetla (skoro), ale nemám moc času (kvůli zkouškovému) psát recenze, a nechtěla bych je nechat úplně bez názoru/komentáře.


Originální název: Crown of Midnight
Počet stran: 400

Půlnoční koruna je pokračování Skleněného trůnu. Do druhého dílu jsem se pustila okamžitě po prvním díle, jelikož jsem ještě nechtěla opustit poutavý příběh nájemné vražedkyně Caleany. Pokračování pro mě bylo mnohem lepší než první díl, bylo zde více akce a šokujících zjištění (aspoň pro mě), které mě moc nepotěšili, ale jinak to asi ani dopadnout nemohlo. Děj byl poutavý a jsem ráda, že se zde více vybarvila Chaolova postava. Zpočátku mě i mrzelo, jak to všechno dopadlo s Dorianem, ale na druhou stranu si říkám... všechno má svůj důvod:)


Mé hodnocení: 95%
  
Originální název: Deník fejsbukové matky
Počet stran: 160

Kniha je psána trochu netradiční formou a to formou statusů (i když to už asi všichni víte). Autorka zde sděluje vtipné příhody ze svého života. Velkou roli v knize hrají děti, díky kterým se občas opravdu od srdce zasmějeme. Ať už pobavením nebo maminky vzpomínkou na to "á, tohle dělala i naše Julča". Pro mě byla kniha skvělá na odreagování mezi učením. Vždycky jsem si přečetla jen pár statusů a po další chvíli znovu. Děj zde není žádný, statusy zaznamenávají pouze vzpomínky na určité vtipné momenty ze života autorky, jejího manžela a dětí.


Mé hodnocení: 70%

Originální název: The Walking Dead: The Road to Woodbury
Počet stran: 304

Pokračování série TWD Vzestup Guvernéra... kniha, kterou jsem nedočetla a skončila myslím na straně 100... nevím jestli tuhle knihu dočtu. Dějově je to zatím opravdu nudné... příběh se točí okolo mladé slečny Lily, která pořád vzpomíná na staré časy a všudy přítomně dává najevo jaký je to strašpytel.
Hlavním důvodem, proč mě kniha nudí je, že vůbec nenavazuje na konec příběhu z prvního dílu, ale zaobírá se úplně jinou skupinou... díky jiným recenzím jsem se ale dozvěděla, že bude na první příběh navazovat...tak uvidím, třeba se ke knize vrátím a udělám na ni pořádnou recenzi.


Poslední knihu nechávám bez hodnocení, kdybych se k ní náhodou vrátila a celkově recenzi přehodnotila.
Určitě budu v minirecenzích pokračovat a možná se i zpětně vrátím ke knihám, které jsem minulé měsíce přečetla a neudělala na ně kvůli nedostatku času recenzi.

Četli jste některou z knih? Nebo se na nějakou teprve chystáte? :)

2 komentáře:

  1. Deník fejsbukové matky sleduji na fb, je to pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Deník fejsbukové matky se mi líbil, pro chvíle odpočinku a na zlepšení nálady ideální četba :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^