neděle 15. ledna 2017

Dočteno: Mrazivý oheň - Amanda Hockingová

Originální název: Frostfire
Série: 1.díl
Žánr: romány, dívčí romány, světová literatura
Rok vydání: 2016, vydání originálu: 2015
Počet stran: 272
Nakladatelství: CooBoo

"Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě... ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí, to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?"



Příběh pojednává o dívce, která tak úplně nezapadá mezi Kaniny. Je spíše podobná na svou matku, která patří mezi Skojary. A díky tomu to už od malička nemá moc jednoduché. Už ve škole se jí děti posmívaly jak je odlišná a že mezi ně nezapadá.
Bryn ale nemůže za to, že se do sebe její rodiče bezhlavě zamilovali, i když byl každý jiného druhu. Museli se vzdát svých titulů jen proto, aby mohli být spolu. A tak se jim narodila dcera Bryn, která je napůl Kaninka a napůl Skojarka. Proto má také blond vlasy a hodně bledou kůži.

Bryn se už od útlého věku zajímala o práci Stopařky, ale díky tomu jak byla odlišná a nepodědila po rodičích schopnosti, které by stopař měl mít, má to všechno mnohem těžší a musí se snažit víc než běžný Kanin. Jejím největším snem je však dostat se do elitní královské gardy - Hogdragen. 

Jednoho dne, kdy má Bryn svou první službu, při oslavách někdo zaútočí na království a Bryn je toho jediným svědkem (přímo při činu). Díky tomu je Bryn ještě více odhodlaná chránit království a její touhou se stává dopadnout zrádce, Konstantina Blacka, a přivést ho před spravedlnost. 

Jenže Konstantin Black není jediní se kterým si dělá hlavu, je to taky Ridley - její šéf, ke kterému chová rozporuplné city... které si samožřejmě bojí přiznat, protože by ji to jenom zbytečně brzdilo v práci, kterou tak miluje.

Avšak i přes to všechno, dokáže Bryn Konstantina Blacka zabít? Přizná si své city k Ridleymu? 


Musím říct, že kniha mě opravdu mile překvapila! Rychle se četla a kdybych neměla tolik úkolů, asi bych ji přečetla i během dvou dnů. Jsem z příběhu opravdu nadšená a doufám, že se dočkáme i pokračování a pokud ano, snad také bude co nejdříve! :)
Zamilovala jsem si všechny postavy a ani bych nedokázala říct, kterou mám z téhle série nejraději. K srdci mi přirostli snad úplně všichni.
Kdybych měla zhodnotit obálku, ta nemá sebemenší chybičku! Jsem ráda, že byl zachován originál a doufám, že to tak zůstane i u dalších pokračování!

Mé hodnocení:


A jak se kniha líbila vám? Četli jste ji nebo se na ni teprve chystáte? :)

S pozdravem Mrs. Jungová!

2 komentáře:

  1. wow...po dlouhe dobe sem si precetla cizi recenzi... a musim rict zes me navnadila.. krasne sepsano.. doufam ze se ke knize dostanu a nezapomenu na ni,.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem rozporuplné recenze, kladné i pozitivní, takže stále trošku váhám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^