neděle 14. února 2016

Úspěšný týden + návštěva Levných knih!


První týden školy utekl kupodivu hodně rychle, i když ani nemuselo, nastávající týden už bude bohužel hektičtější. Více úkolů a navíc jsem si naplánovala pár sportovních aktivit, které snad dopadnou bez jakékoliv újmy. 

Včera jsem se po 3 měsících dostala k Just Dance 2016. Konečně se našel človíček, kterému nevadí, že to vůbec neumí a i tak si to užívá, protože je to opravdu sranda :D Nakonec jsem na to i doplatila, protože po tom co jsem se ráno vzbudila s krutou bolestí nohou (nojo to shnilé masíčko...), jsem se opravdu těžko pohybovala v práci. Naštěstí byl dnešek takový volnější.

Stále také čtu Silo od Hugh Howey, jsem zhruba na 300 stránce. Ještě jich pár zbývá, ale už jsem úspěšně za polovinou a nemůžu se dočkat jak první díl nakonec dopadne. Babička tuhle knihu četla už před pár měsíci a kdybych ji nezarazila, skoro by mi v té vyprávěcí vášni prozradila konec. Což se naštěstí nestalo, takže můžu zvesela pokračovat dál:)

Konec týdne jsem zakončila v Levných knihách (ano, říkala jsem, že nebudu utrácet, ale... levné knihy se snad dají akceptovat ^^"), kde jsem si pořídila dvě knihy. Kupodivu žádné sladké romány, ale Sci-fi/fantasy/horror. Nebudu lhát, že mě v LK zaujalo více knih než tyhle dvě... ale opravdu to nechci přehánět, jinak bych to tam musela po každé návštěvě vykoupit... tak zase někdy příště XD *fňuk*


Knihy mě zaujaly jak obálkami tak i dějem. Proto jsem po knížkách sáhla a jsem si jistá, že se mi budou moc líbit, tak snad se k nim brzy dostanu. (Ano, stejně jako doufám, že se dostanu ke všem nepřečteným knihám v knihovničce XD)


1.) Červený vrch - Jamie McGuire
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.

Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

2.) Posedlost - Katherine Howeová
V posledním ročníku Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts to pořádně vře. Studentky se připravují na pohovory na vysoké školy, soupeří o to, která z nich skončí jako nejlepší absolventka ročníku, prožívají první lásky. Všichni očekávají, že dívky velký tlak zvládnou. Jenže se mýlí.

Nekorunovaná školní královna se uprostřed hodiny zhroutí s podivnými křečemi a tikem. Lékařská záhada. Nemoc se ale vzápětí rozšíří a brzy už začíná stejnými symptomy trpět stále víc studentek exkluzivní dívčí střední školy. Mají křeče, ztrácejí vlasy, dostávají prudké záchvaty kašle. Školu svaté Anny zachvátí panika, šíří se klepy a dohady, propuká hysterie.

Případu se brzy chytnou média a vypuká horečnatá snaha odhalit příčinu potíží studentek. Může za to očkování? Znečištění životního prostředí? Stres? Nebo to snad dívky jen předstírají? Jedině Colleen, která pracuje na zvláštním projektu o čarodějnických procesech v Salemu, si uvědomuje zvláštní shodu okolností. Jejich město se kdysi dávno jmenovalo Salem, a už před třemi sty lety tu skupina děvčat trpěla podobnými příznaky...

Četli jste některou z těchhle knih? Pokud ano budu ráda za vaše názory na ně:) A pokud ne, nalákala vás anotace na některou z nich?

11 komentářů:

  1. Četla jsem Červených vrch když vyšel a opravdu se na něho těš,stojí vážně zato,ale je pravda,že ten konec mi moc nesedl :/
    Každopádně budu muset do LK zabloudit také,protože tam přibyly knihy,které bych tam vůbec nečekala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten se pak vrhnu jako první :)
      A určitě tam zavítej, byla jsem tam po delší době a bylo tam hodně skvělých knížek ^^

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu, ale obě vypadají zajímavě.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. O červeném vrchu jsem dost slyšela :) Snad si ho někdy přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky pořád přemýšlím, jestli si pro ten Červený vrch zajít...

    OdpovědětVymazat
  5. Pro Červený vrch asi zajdu :) Když vyšel, chtěla jsem si ho přečíst, ale nějak jsem se k tomu nedostala...no, tak mám konečně motivaci :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem zvědavá, co na Červený vrch řekneš. Já jsem čekala pořádnou zombie apokalypsu a řádně jsem se spálila. Pro lidi odkojený na těch opravdových sci-fi to fakt vůbec není. :/ Ale jestli jsi spíš přes ty vztahovky a zavřeš obě oči nad absolutně nesedícími situacemi, který se tam sem tam vyskytnou, budeš to milovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá jaké to bude a jak moc mě to překvapí :) A je pravda že jsem spíše přes vztahovky, tak pak uvidím co na to povím :D

      Vymazat
  7. Četla jsem obě :) Červený vrch byl skvělý a Posedlost taky docela zajímavá, i když jsem od ní čekala něco trochu jiného :) Koukám, že se budu muset v LK zastavit taky :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ^^ a určitě se tam zastav, je tam pár pěkných nových kousků ^^

      Vymazat
  8. O Červeném vrchu jsem hodně slyšela, ale sama jsem ho nečetla, ale pořád na něj někde narážím, no, každopádně jsem zvědavá, jak se bude líbit tobě. :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^