pondělí 18. ledna 2016

Dočteno: Girl Online - Zoe Sugg [RECENZE]

Originální název: Girl Online
Žánr: Dívčí román
Rok vydání: 2015, 1.vydání v originálu: 2014
Počet stran: 352 stran
Nakladatelství: Jota

"Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Jen pod rouškou bezpečné anonymity si dovolí být svá - otevřená a odvážná.

Když ji ovšem na školním divadelním představení potká ten ,,největší trapas", který díky internetu uvidí ,,celý svět", a situace začne být na všech frontách na pováženou, rodiče ji vezmou na pár dnů do New Yorku. A tam Penny dostane ten nejkrásnější dárek: poprvé v životě se doopravdy zamiluje. Potká totiž Noaha, Kluka z Brooklynu, zosobnění všech dívčích snů, kterému se prostě nedá odolat. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu.

Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina - a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům."

Konečně jsem se i já dostala k téhle knize a musím říct, že mě docela dost překvapila, když pominu některé ty scény ze začátku. Po několika stránkách, jsem si ale na autorčin styl zvykla a mezi učením to byla fajn oddechovka, která mi i něco dala.



Obyčejná dívka se rozhodne založit si anonymní blog, kde píše o svých strastech života každodenního školáka. Penny si doslova myslí že je "chodící katastrofa" což dokazuje i tím jak sebou občas někde plácne. Na blogu se také svěřuje se svým problémem - záchvaty paniky. Kterým trpí od nedávné autonehody.

Jednoho dalšího dne má Penny fotit na školním přestavením, kde si udělá (bohužel) opravdu "pěkný" trapas, který doslova obletí celý svět a Penny má tak chuť se jen někam zahrabat a už nikdy nevylézt.

Při troše štěstí by se mohlo stát, že by se jí podařilo někam vypadnout a ono se to opravdu stane a to díky její matce, která dostane skvělou nabídku na uspořádání svatby v New Yorku! To Penny doslova zachraňuje krk a spolu se svým nejlepším kamarádem Eliotem a jejími rodiči se vydávají do přenádherného vánočního New Yorku. Kde taktéž stráví Vánoce a následně i Nový rok.

Co by to ale bylo za Vánoce bez nějakého super dobrodružství? Hned při příjezdu se Penny setkává s Noahem, krásným klukem z Brooklynu. Který je čirou náhodou příbuzný jedné paní která se na svatbě taktéž podílí a rodina je tak pozvána na Vánoce a zároveň i Nový rok k nim domů.

Co se však ale stane mezi Penny a Noahem? To myslím bude lepší když se dočtete sami v knížce.
A samozřejmě by to nebyla Penny, kdyby o všech událostech z New Yorku nenapsala na blog... což se stane taky hodně velkým problémem, jelikož Noah není jen tak obyčejný kluk, za kterého ho ona považuje.

Jak jsem psala výše, knížka na mě působila oddechově a jsem ráda, že jsem se do ní momentálně teď pustila, protože mi pomohla si ujasnit i některé věci u sebe doma. Což je docela zvláštní, ale je to tak.

Ti kdo ještě Girl Online nečetli, tak vřele doporučuji. Vím, že na ni má spousta lidí ne zrovna kladný názor, ale myslím, že tuhle knížku je zrovna dobré číst v určitě době a náladě, aby ji člověk nebral zase tak tragicky. 

Obálku bych hodnotila kladně, je pěkně barevná a jsem ráda, že zůstala stejná jako originál ^__^

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 70%

1 komentář:

  1. Hezká recenze! Z knížky jsem měla podobné pocity jako ty..:) Příběh je maličko naivní, ale jako oddechovka fajn..:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^