čtvrtek 28. ledna 2016

Dočteno: Čas mezi námi - Tamara Ireland Stone [RECENZE]

Originální název: Time Between Us
Žánr: román
Rok vydání: 2013, 1.vydání v originálu: 2012
Počet stran: 304 stran
Nakladatelství: Knižní klub

"Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?"




Tuhle knihu mám doma už skoro rok a konečně jsem se k ní dostala. Ani nevím proč jsem ji tak dlouho odkládala, ale asi byl na ni ten správný čas až teď. A musím říct, že rozhodně nelituji toho, že jsem si ji přečetla, protože si získala místo v mém srdci a to hodně velké.


Příběh pojednává o 17 leté dívce, která až do doby než se sem "přistěhuje" nový kluk z San Francisca, žije naprosto obyčejným životem. To však ale ještě netuší, že Bennett není jen tak obyčejný kluk a že vlastně ani nepochází z roku 1995 ba naopak z roku 2012.
Bennett se původně nechtěl s Annou blíže seznamovat, jenže k tomu nakonec dojde i když si sám říká, že to není dobrý nápad. Přeci jen v roce 1995 nebude moci zůstat navždy.

Anna se s Bennettem seznámí ráno na u běžecké dráhy, kde jej z tribuny pozoruje, jenže jak se za ním ohlédne o pár vteřin později, nakonec je tu tam. Jakoby měla vidiny. A přesně v ten den akorát přijde do školy nový žák, přesně ten, kterého viděla ráno na tribuně.

Když nastane čas oběda, Anna celou tu podivnou historku s tribunou prozradí Emě (své nejlepší kamarádce), které se to celé nezdá a nakonec se jej jde zeptat, proč Annu sledoval. Ten však o ničem neví, protože prý údajně na tribuně tak brzy ráno nebyl. Což historce přidává na ještě větší "podivnosti".

Nakonec se ti dva seznámí natolik, že začne Anně postupně prozrazovat svá tajemství, která ji ale neodstraší jak Bennett čeká, ale začnou ji fascinovat. Jejím přáním bylo vždycky cestování a když ji Bennett vezme poprvé na "prostorovou cestu" a nakonec se ocitnou na pláži, začne ji to fascinovat ještě víc. Nikdy neměla možnost cestovat a teď to má na dosah ruky, může být kdykoliv kdekoliv, díky němu.

Všechno má ale své pravidla a to se jí Bennett taky snaží vysvětlit, když po něm začne Anna chtít aby změnil minulost. A kvůli tomuhle momentu se zbytek událostí začne vymykat z rukou. Dojde to až do bodu, kdy Anna bude chtít po Bennettovi aby ji vzal do budoucnosti, což je opravdu nebezpečná cesta.... Nakonec je ale dostihne neúprosný osud a čas... který je nelítostný...

Nakonec stačí už jen říct, že příběh byl opravdu skvělý, autorce se povedlo vymyslet něco co chytne za srdce i pobaví což má u mě hodně velké plus ^_^ a obálce není co vytknout je krásná, milá a prostě super :)
Jediné co bych chtěla vytknout je naprostá hromada chyb... která ale není chybou autora, nýbrž překladatele.
Docela mě mrzí, že není přeložený druhý díl, který by určitě stál za to a tak mi možná nezbude než si jej koupit v angličtině.

Co vy a "Čas mezi námi"? Četli jste tuhle knihu? Líbila se vám? Nelíbila? Budu ráda, když se podělíte do komentářů :)

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 95%

1 komentář:

  1. Tuto knihu si musím rozhodně přečíst. Moc si mě na ni nalákala a už se těším, až si ji koupím a začtu se do ni. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^