pondělí 22. června 2015

Dočteno: Na horizontu pekla - Darren Shan [RECENZE]


Originální název: Hell´s Horizon
Série: Město - 2 díl
Žánr: Sci-fi a fantasy - horory a thillery
Rok vydání: 2011, 1.vydání v originálu: 2000
Počet stran: 420
Nakladatelství: Puls

"Celému městu vládne Kardinál a Al Jeery byl po léta spolehlivým členem jeho Gardy. Jeho loajalita je však podrobena zkoušce ve chvíli, kdy ho pověřil vyšetřením brutální vraždy. Postupně odhaluje hrůzné tajemství, které se dotýká inckých předků města, samotného Kardinála, ale především legendárního vraha Paukara Wamiho. Wami je zlověstná, nepostižitelná bytost, která se řídí vlastními pravidly, zabíjí neúprosně, bez obav z trestu jako neosobní smrtící stín; a Al Jeery se brzy dozví, že s ním má společného víc, než by se zdálo..."

Tak jsem konečně dočetla i druhý díl téhle trilogie. Tím, že jsem si přečetla názory na tuhle knihu, tak jsem věděla, že nebude navazovat na první díl, ale zase jsem netušila jak moc odlišná bude. Čekala jsem něco z podobného soudku, ale nakonec se z toho vyklubala dost napínavá detektivka, což bych od Darrena vůbec nečekala, samozřejmě tam ale bylo nějaké to záhadno a krveprolití. Vůbec nemám tušení, co se bude díl v posledním díle a jsem na to vážně zvědavá a samozřejmě jsem si další díl hned rozečetla.

Jak děj postupoval, v prvních momentech jsem si říkalo "ale jo, ono to do sebe zapadá, tak by to mohlo být"... ale nakonec se všechno obrátilo úplně na jinou stranu, dělo se fůru dalších věcí a já hltala stránku po stránce, že jsem dokonce ani nechtěla jít spát, i když se mi oči klížily. Stejně mě ale spánek přemohl a posledních pár stránek jsem si nechala na ráno a nemohla jsem uvěřit tomu jak to dopadlo, kdo by kdy čekal, že se zrovna tohle může stát? Nikdy bych si na začátku toho případu nevsadila, že by to byla zrovna tahle osoba, co by všechno tohle zorganizovala.
Čímž mě knížka dostala ještě víc, protože udělat detektivní příběh tak, aby čtenář netušil až do konce kdo je vrah, je velice těžké a hlavně aby to udrželo návaznost děje a propletení všech postav. Prostě geniálně promyšlené! Nemám slov, jsem zmatená, překvapená a spokojená zároveň.

Jestli jsem vás po prvním díle nepřesvědčila o kvalitě téhle trilogie, tak tohle tomu snad přidá. Dlouho jsem tak napínavý příběh nečetla (z hororové stránky a detektivní. Tedy kromě knihy Pět od Ursula Poznanski. To mě také opravdu nadchlo!).

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 100%

1 komentář:

  1. Tuto knihu jsem nečetla, ale vypadá opravdu velmi dobře :) Třeba se k ní časem dostanu :)

    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^