pondělí 30. srpna 2021

Truly - Ava Reed [RECENZE]

Originální název: Truly
Žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
Rok vydání: 2021, vydání v originálu 2020
Počet stran: 320
Vydavatelství: Red

"Andie přijíždí do Seattlu. Pochází z venkovské farmy, nemá byt, konto prázdné a za sebou těžké časy. S nejlepší přítelkyní June si chtějí splnit sen a začít společně studovat na univerzitě, aby mohly založit firmu. 

Po chaotickém začátku sežene konečně podnájem. A najde si práci v populárním tanečním klubu za barem. Tam se začne odvíjet příběh osudové přitažlivosti – Cooper, nemluvný, magický mladý muž pro ni zůstává záhadou. Pomáhá jí, kde může, ale zároveň je odtažitý a drží si odstup. Andie chce vědět, co se za tím skrývá a kdo je Cooper doopravdy. 

Křehké pouto, které mezi nimi vzniká, je podrobováno zkouškám, protože šrámy, které na obou život zanechal, jim sbližování právě neulehčují. V kulisách studentského Seattlu, kolejí, večírků a barevného světa se odehrává milostný příběh plný zvratů a překvapení. Ke sblížení je potřeba se ponořit do vlastní minulosti a otevřít své třinácté komnaty. 

O to krásnější a cennější je to, co přijde potom. Není snadné udělat krok do dospělosti. Ale láska hory přenáší. A Andie najde v cizím městě přátele, domov a hlavně Coopera. A nový život začíná…"

Příběh se točí okolo Andie, která se se svou kamarádkou June rozhodla pro studium v Seattlu. Společně se tak vydávají vstříc splnění svého snu - studiu na univerzitě a založení vlastní firmy.

Ačkoli to ze začátku nevypadá moc růžově a Andie se doslova hrnou klacky pod nohy, nakonec se jí podaří získat, jak dobré ubytování tak i práci, kterou ani nedoufala, že získá. Práci získává díky June a její prořízlé puse. I když za barem nikdy nepracovala, nabídka od samotného šéfa podniku ji zaujala.

Jak už to tak bývá, Andie se seznamuje s Connorem, který je (jak jinak) neskutečně přitažlivý. Connor je pro Andie velkou záhadou. Většinu času je nemluvný a když už něco řekne, vypadá to, jako by s Andie ani mluvit nechtěl. Jako by ho její existence unavovala.

I když to na venek moc nevypadá, mají toho tihle dva společného mnohem víc než si myslí. Jejich minulost jim sbližování moc neulehčuje, ale oba postupem času zjišťují, že by možná přeci jen stálo za to bojovat.

 

Od knihy Truly jsem neměla přehnaná očekávání. Okrajově jsem věděla, jakým směrem se bude děj ubírat - zvláště díky recenzím, které se na mě hrnuly ještě před samotným vydáním. Vesměs byly spíše průměrné, občas nějaká negativní, ale i tak jsem na ni byla zvědavá a když na nic došla řada, byla jsem nakonec velmi mile překvapena.

Samotné se mi tomu nechtělo věřit, ale neskutečně jsem se do knihy začetla. Autorka píše stylem, který se čte doslova sám, takže jsem se ani nenadála a byla jsem v polovině knihy.

Andie a Connora jsem si oblíbila hned od prvních stránek. Stejně tak i majitele klubu Masona - toho možná o něco více. Být Andie, asi bych spíše skočila po něm než po Connorovi. :D

Bohužel poslední 3/4 knihy už tak rychle neodsýpala. Navíc mě začala neskučně štvát June, která Masona pořád šikanovala. Já osobně bych si to teda nenechala líbit a rovnou bych ji poslala... vy víte kam

Očividně to byl ale autorčin cíl, protože třetí díl by měl být zaměřený právě na June a věřím, že tam se její šikanování trochu zmírní a třeba se i zamiluje.

I když se mi poslední 3/4 moc dobře nečetla, byla jsem s vývojem příběhu spokojená. Knihu bych zařadila do slušného průměru, který neurazí a věřím, že si své čtenáře určitě najde! :-)
 

Zahraniční obálky:



Hodnocení:



Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji Knihy Dobrovský. Kniha byla vydána pod vydavatelstvím Red a zakoupit si ji můžete ZDE.


S pozdravem
Mrs. Jungová!

1 komentář:

  1. Knihu mám v plánu a počítám s tím, že to bude spíš průměrné čtení... :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^