sobota 7. července 2018

Renegáti - Marissa Meyer [RECENZE]

Originální název: Renegades
Žánr: Dobrodružné, sci-fi, pro děti a mládež
Rok vydání: 2018, vydání v originálu 2017
Počet stran: 512
Nakladatelství: Egmont

"Renegáti jsou syndikát lidí s neobyčejnými schopnostmi. Vynořili se z trosek zničené společnosti a zavedli znovu řád tam, kde dosud vládl chaos. Jako obhájci práva a spravedlnosti jsou pro všechny symbolem odvahy a naděje. Výjimkou jsou zločinci, které kdysi svrhli. Nova má důvod Renegáty nenávidět a touží po pomstě. Jenže na cestě za svým cílem potká Adriana, který je Renegát. Dosáhne Nova nakonec své pomsty?"





 
Společně se Šárkou z Deník jedné knihomolky, jsme tenhle měsíc dělaly společné čtení a vybraly jsme si k tomu knihu Renegáti. :-)


Knihu Renegáti napsala autorka, která se u nás proslavila sérií Měsíční kroniky. Bohužel jsem zatím neměla možnost si sérii přečíst, ačkoliv jsem si ji pořídila do čtečky. Nakonec jsem si řekla, že se do Renegátů pustím jako první a pokud mě zaujmou, pustím se i do jejích dalších knih.

Většinu času se ocitáme v prostředí hlavní postavy Novy, která už jako malá přišla o svou rodinu. Je zatvrzelá proti Renegátům, protože zrovna jejich rodinu v době Anarchie nepřišli zachránit.  

Renegáti - banda těch dobrých superhrdinů, kteří se snaží lidi chránit

Na pomoc ji přichází až strýček Ace z řad Anarchistů, který si ji vzal pod svá ochranná křídla. Už od doby co Nova viděla, jak byli její rodiče zavražděni, měla v plánu se Renegátům pomstít za to, že jim nepomohli. Jenže její plán se jí začíná trochu vymykat z rukou...

Na druhé straně v řadách Renegátů máme Adriana, jehož život se zdá být dokonalý, protože jeho rodiče jsou slavní superhrdinové. Adrianovým hlavním cílem je najít vraha své matky a zdá se, že je tu osoba - Nightmare, která by mohla mít důležité informace o tom, co se tehdy stalo...

Cesty Nightmare a Adriana se kříží. Nightmare se snaží Adriana zneškodnit, zatímco Adrian se snaží od Nightmare získat informace, které potřebuje.

Jenže se na scéně objevuje i záhadná Nova, která Adriana nenechává spát. To, že mají oba dva slabost pro sebe navzájem, si nechtějí přiznat. Obzvlášť Nova, která s Renegáty nechce mít nic společného. Vydrží její nenávist?

Dostane Adrian odpovědi, které potřebuje? Pomstí se Nova Renegátům? Zjistí Adrian, kdo se schovává za maskou Nightmare?

Nemůžu si pomoct, už od prvních stránek mi děj připomínal kouzelný příběh Romea a Julie. Kdo knihu četl, určitě pochopí, jak tohle myslím. :-) Pro ty, kteří ji ještě nečetli, mám jen jednu dobrou radu - určitě neváhejte a pusťte se do ní.

Děj byl velmi čtivý a svižný, kapitoly byly krátké/dlouhé tak akorát. Neztrácela jsem se v ději a hltala jsem písmenko po písmenku. Po všech těch reklamách a recenzích na různých blozích jsem se bála, že budu nějaká ta výjimka a nebude se mi to líbit... což se ale samozřejmě nestalo. Kniha se mi moc líbila a byla jsem ráda, že jsem nakonec podlehla "nátlaku" knižní společnosti. :D

Jak jsem psala na začátku, od autorky jsem zatím žádnou jinou knihu nečetla. Po téhle jsem se ale přesvědčila, že se mi její styl psaní líbí a ráda se pustím i do Měsíčních kronik. :-)

Zbožňuji tématiku superhrdinů a možná z toho důvodu jsem se bála, že kniha nesplní má očekávání. Je ale skvělý pocit, když tyhle obavy opadnou a člověk se spokojeně začte.

Obálka - mám radši, když se obálky přebírají od originálu a jsem hodně ráda, že to udělali i tady. Obálka je neskutečně krásná! Až mě skoro mrzí, že mám knihu pouze ve čtečce. Kdo ví, třeba nakonec podlehnu a zakoupím jej společně s druhým dílem. :-)

Zahraniční obálka:

Hodnocení:


Druhý díl Renegátů vychází v zahraničí 6.listopadu 2018, což znamená že přeložen bude nejdříve až po novém roce. Po téhle informaci docela lituji, že jsem knihu ještě neodložila, protože to čekání bude težké. Na druhou stranu si ale říkám, že to čekání určitě bude stát za to, protože... ten konec!! 

Četli jste Renegáty? Jak se vám kniha líbila?

Nebo se na ni teprve chystáte či váháte zda se do ní pustit? 

Řadíte se do týmu Renegátů nebo Anarchistů? (záludá otázka :D)

 Určitě mi dejte vědět do komentářů. ^__^ 


S pozdravem
Mrs. Jungová!

10 komentářů:

  1. Chystám se na ni, jen čekám na tu správnou náladu. Doufám, že budu stejně nadšená.

    OdpovědětVymazat
  2. Acho bože, už dlouho si je chci přečíst, ale teď mám pocit, že si je MUSÍM přečíst :-) Bezva recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerada někomu říkám, že něco musí, ale tady to jinak nejde XD Musíš! :D Budu se pak těšit na tvůj názor až se ke knize dostaneš :)

      Vymazat
  3. Výborná recenze :) Na tuhle knihu mám opravdu velký zálusk :) Už se těším, až se mi dostane pod ruku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ^^ a doufám, že jak se ke knize dostaneš, tak se ti bude líbit stejně jako mě :)

      Vymazat
  4. Pěkná recenze. :) Sérii Měsíční kroniky mám ráda a pokud je tahle kniha stejně dobrá, není co řešit, píšu na seznam a v brzké době bych se k ní ráda dostala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Melorry ^^ Nedokážu ji porovnat s Mecíčními kronikami, jelikož jsem je nečetla, ale troufám si říct, že se ti kniha bude určitě líbit! :)

      Vymazat
  5. jako byla jsem mnohem spokojenejsi nez u Bez srdce, mabi me komiksovy hrdinove, i tematika a zpracovani dobre, trosku to pokulhavalo, malo prekvapeni... ale v celkovem dojmu vyborna kniha, trosku me nastvalo, ze z toho chce udelat zase trilogii (minimalne), tesila jsem se na pouhe dve knihy, ale co uz... a jinak, Mesicni kroniky neporovnas, jsou jeste stokrat lepsi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda doteď žila v domění, že to budou jen dva díly, teď jsi mě teda překvapila :D Ale tak uvidíme jak se ten děj bude dál vyvíjet. Já jak jsem od autorky nic nečetla, tak jsem z téhle knihy dost nadšená, ale dokážu uvěřit tomu, že mohou být měsíční kroniky ještě lepší :)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^