sobota 21. července 2018

Co bych si chtěla v létě přečíst?


Tenhle článek jsem měla v plánu zveřejnit někdy na začátku července. Bohužel se mi nepodařilo plán dodržet. Od státnic jsem každý den od rána do večera (kromě víkendu) v práci a i když jsem si říkala, že budu mít fůru času na čtení a psaní článků na blog, tak to tak vůbec není.
Myslím si, že je to tím, že nejsem zvyklá po těch letech studia prostě každý den chodit do práce na 8-9 hodin a po práci ještě něco aktivně dělat. Zatím uběhly 3 týdny a jen co dojdu domů, tak mám chuť jen ležet a čumět do blba.
Na instagramu jsem si všimla, že hodně čtenářů momentálně trpí podobnou knižní "nemocí" a docela mě to i uklidnilo, možná přeci jen je něco divného ve vzduchu a brzy to přejde.

No, ale teď konečně pojďme na knihy, které bych si chtěla ještě v létě stihnout přečíst. V článku uvidíte i knihy, které jsem už stiha přečíst a řadím je také do svého "Summer read listu". :-)



Renegáti 

 Renegáty jsem stihla přečíst zhruba před 14 dni. Na knihu můžete najítna blogu i recenzi, kde se můžete dočíst více. Ale ten konec?!! Nutně potřebuji druhý díl!

Dvůr mlhy a hněvu

 Dvůr mlhy a hněvu právě čtu. Nacházím se v 29 katitole (strana 295). Pomalu ale jistě se konečně dostávám do poloviny knihy. Nejsem zvyklá na 600 a víc stránkové knihy, trvá mi docela dlouho než se prokoušu ke konci i když mě děj opravdu hodně baví. Druhý díl je zatím skvělý, čte se doslova sám, jenom s tou prací je čtení hodně pomalé. Doufám, že se brzy dostanu zpátky do svého tempa. Četli jste? :-)

Čokoládový průšvih

 Čokoládový průšvih jsem si půjčila před pár týdny v knihovně, než ji na léto zavírali. Kniha mě zaujala svou vtipnou anotací a myslím si, že tohle bude super oddechové, vtipné čtení.

Srdeční záležitost

 Srdeční záležitost jsem si pořídila asi dva týdny zpátky co jsem ji viděla u knižního klubu ve slevě. Dle anotace mě kniha zaujala a myslím si, že by mohla být pěknou oddechovkou. :)

 Slunce je také hvězda

Knihu Slunce je také hvězda se mi podařilo asi měsíc možná dva (už si nepamatuji) vyhrát. Nicolu Yoon zbožňuji a její předchozí knihu Všechno úplně všechno, jsem zhltla jedním dechem! Četli jste některou k nich?

Grafitové děvče

 Grafitové děvče jsem vyhrála u Svět mezi řádky, popravdě jsem vůbec nedoufala, že by se mi mohlo poštěstit, ale jsem ráda. :) Miroslavu Varáčkovou mám jako autorku ráda a jsem zvědavá jak mě tahle kniha zaujme.

Tisíc kousků tebe

Tuhle knihu jsem si pořídila zrovna dnes. Nejdříve jsem měla v plánu si knihu koupit fyzicky, ale jelikož nevím, jestli knihu stihnu přečíst do doby, než bude Humbook (proto je na posledním místě), říkala jsem si, že si ji pořídím zatím jako eknihu a pokud se mi bude první díl líbit, pořídím si jej rovnou s druhým dílem :-)


Tohle jsou všechny knihy, které bych chtěla stihnout přečíst zhruba do konce září +- ještě další knihy, které mi padnou do oka (pokud vůbec stihnu přečíst tyhle).

A také by mě zajímalo, chystáte se na Humbook? Na jakou autorku/autora se těšíte nejvíc? Máte už přečtené všechny knihy od autorů, kteří budou na Humbooku? 
Co si v létě chcete přečíst vy?

S pozdravem
Mrs. Jungová!

8 komentářů:

  1. Tak budu držet palce ať všechno stihneš. :)) Já se letos na Humbook nejspíš opět nedostanu... mrzelo mě to, hlavně kvůli Leigh Bardugo, které ale nakonec ani nepřijede, takže, jsem zklamaná pořád, ale trošku míň. :) Jinak na léto žádné velké plány nemám, budu číst to, co mi přijde pod ruku. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, ráda bych tě poznala jednou i osobně. Tak snad třeba příště:)

      Vymazat
  2. z tveho seznamu jsem cetla akorat Renegaty a taky se tesim na dalsi dil... a chtela bych zkusit i Dvur, ale az dokoncem Skleneny trun, at v tom nemam zmatek .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekání na Renegaty bude asi dlouhé, ale snad to uteče:)
      Jinak chapu, že chceš první přečíst Skleněný trůn, já teď právě dostala chuť na Dvůr a tak jsem si říkala že se pokusím překousnout ten druhý a pak si zase od tlustých knih budu muset dát pauzu xD

      Vymazat
  3. Na Čokoládový průšvih bych se letos v létě chtěla taky vrhnout, ale takových knih je :)
    A Srdeční záležitosti mám doma již delší dobu, ale zatím neotevřené.
    Tak přeji, ať čtecí plány vyjdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a snad se nám bude oběma Čokoládový průšvih líbit:)

      Vymazat
  4. Četla jsem jen Grafitové děvče, ale moc se mi to líbilo a vřele doporučuji. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^