čtvrtek 28. prosince 2017

Blízko obzoru - Jessica Koch [RECENZE]

Originální název: Dem Horizont so nah
Žánr: Romány, pro ženy
Rok vydání: 2017, vydání v originálu 2017
Počet stran: 464
Nakladatelství: Omega

"Jessica je mladá, těší se ze života a před sebou má slibnou budoucnost. Pak potká Dannyho. Je jím fascinována, protože i přes jeho sebejistotu a okouzlující vzhled, ho obklopuje tajemno. Jessice se postupně daří nahlédnout pod Dannyho slupku a zjišťuje, že Danny je již od dětství hluboce traumatizován. Žije daleko od domova a rodiny a jediným jeho snem je vést úplně normální život.
Přes všechny obtíže a proti všem očekáváním vzniká mezi Jessicou a Dannym intimní vztah. Ale nejen Dannyho minulost je ponurá, i jeho budoucnost je už naplánovaná. Začíná závod s časem ..."






Sedmnáctiletá Jessica Koch prožívala zcela obyčejný život se svým přítelem Alexandrem, se kterým se ale nakonec rozešla. Později jí cesty kříží Danijel Taylor se kterým se potkává díky náhodné scéně, kdy Danijel se svými kamarády hraje hru "kdo dostane nejvíce telefonních čísel". Jenže Jessica si tuhle hru vynaloží po svém a i proti své vůli se do něj bezhlavě zamiluje

Každý člověk v sobě uchovává nějaké to tajemství, nějaké však může být větší, než se na první pohled může zdát. Danijel postupně Jessice odhaluje příběh ze své minulosti, která ho až dodnes pronásleduje a pronásledovat bude až do jeho smrti. Při prozrazování svých tajemství se každou chvíli bojí, zda ho Jess jednou kvůli téhle skutečnosti neopustí...

Jessica se také seznamuje s Danijelovou kamarádkou Tinou, která v jejím příběhu bude hrát velmi zásadní roli. Tina žije s Danijelem už nějaký ten čas a Jessica se snaží přijít na to, co ti dva mají společného... když se dozví o její minulosti, začne jí všechno docházet...

  „Úžasná kniha, která ve mně probudila tolik emocí jako žádná jiná.“ 

  „Tuto knihu všem doporučuji. Svět musí znát tento příběh.“ 

  „Jsem ohromená, rozrušená, otřesená, smutná i šťastná.“



Když jsem se do knihy pouštěla, opravdu nic jsem od ní neočekávala. Říkala jsem si, že se nechám překvapit a nebudu vyhledávat názory ostatních čtenářů. Myslím si, že jsem udělala dobře, protože by mě asi tolik neuchvátila. Ještě do dnes jsem z příběhu paf. Příběh Danijela a Jessici mě natolik zasáhl, že mi na konci knihy, při epilogu, steklo pár slz. 

Kniha se četla velmi dobře, děj rychle ubíhal, až mi to bylo i líto. Samozřejmě bych byla raději, kdyby příběh skončil jinak. Ale to co už bylo životem napsáno, změnit nelze. Při čtení některých pasáží jsem byla smutná, skoro jako by mi pukalo srdce žalem, ale na druhou stranu jsem byla i šťastná za to, jak plnohodnotný život Jessica s Danijelem prožívala.

Tajemství, které zahaluje tuhle knihu a hlavně hlavní postavu Danijela, mě překvapilo. Tím, jak jsem si o knize nezjišťovala žádné bližší informace, jsem si nechala prostor pro překvapení, velmi nemilé překvapení. Tím jak Danijel popisoval Jessice svou minulost, mě naprosto ochromil. Autorka si nebrala servítky a popisovala jeho minulost a vzpomínky na dětství velmi podrobně. Přiznám se, že v určité části mi bylo až špatně.

Kniha je psána z pohledů různých postav, někdo by se v tom nemusel vyznat, ale z mého pohledu je děj velmi přehledně napsaný, i když tam občas zničehonic přeskočí pohled na jinou postavu, zcela bez varování.

Ne všichni rádi čtou knihy založené na skutečné události. Možná je to tím, že lidé neradi čtou o tom, co se může stát a raději čtou fikce, aby utekli realitě. Z mého pohledu jsou tyhle příběhy nejautentičtější. Autor do takových příběhů vkládá velký kus sebe, když se chce se čtenáři podělit o svůj vlastní příběh.

Pokud tedy rádi čtete příběhy založené na realitě, je tohle pro vás to pravé ořechové. Určitě neváhejte a do knihy se pusťte, ale připravte se na to, že vás lapí do sítě a pustí vás až na samotném konci. Ke konci knihy doporučuji mít u sebe aspoň jeden kapesníček.

Zahraniční obálky:

 

 

Hodnocení:

 



Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Omega.

Knihu si můžete koupit ZDE v knihkupectví Dobrovsky nebo ZDE přímo na stránkách nakladatelství Omega.  
Nejlevnější cenu knihy Blízko obzoru naleznete na Srovname.cz

S pozdravem,
 Mrs. Jungová!

1 komentář:

  1. Pěkná recenze, kniha na mě čeká doma a moc se na ní těším. Ty jsi mě ještě více nalákala. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^