pátek 11. srpna 2017

Jak by vypadal můj čtecí koutek?


Vždycky jsem si přála mít svůj vlastní čtecí koutek, ale jelikož ještě nejsem ve vlastním a bydlím u bráchy (kvůli tomu, že stále studuji), říkala jsem si, že bych se touhle otázkou zabývala, až budu bydlet ve vlastním  a budu si moci zařídit všechno úplně jinak.
Každopádně mi ale nic nebrání v tom, mít představy, jak bych si ráda udělala čtecí koutek i zde, v mém prozatimním pokoji. :)



Abych řekla pravdu, nejlépe se mi čte venku. Nevím, jestli někdo z vás to má podobně, ale od té doby co bydlím v domečku s velkou zahradou, využívám chvil, kdy mohu být na zahradě s knihou (pokud zrovna neprší). Když tu s námi ještě byla babička a my bydleli v bytě, využívala jsem ke čtení její balkon. Teď mám dokonce i svůj vlastní přímo napojený na svůj pokoj.

Svou malou knihovničku mám téměř u balkonových dveří, tak bych hodně využívala situace, kdy bych si křeslo z koutku přenesla o kousek dál a to na balkon. Netrvalo to dlouho a nakonec jsem své vysněné křeslo, které by se dalo dát při krásném počasí i tam, našla! Krásně si dovedu představit, jak mi v tomhle křesle přímo ubíhají stránky pod prsty. (a ještě k tomu pod krásným modrým letním nebem!)


Aby se ale dalo vůbec co číst, je tu potřeba i další věc, bez které by se čtecí koutek samozřejmě neobešel a to je knihovna. Svou momentální knihovnu mám zcela plnou a tak mi knihy leží i různě na skříni a volají po domově. Zatím jsem se ke koupi další knihovny nedostala, a díky biano.cz jsem našla knihovnu podobnou té, co už mám doma, takže by k sobě perfektně seděly a opuštěné knihy by konečně měly své místo, kam by mohly ulehnout.
A také bych pak měla konečně možnost si udělat celkový úklid a úpravu knihovničky. (kterou opravdu nutně potřebuje).




Čtecí koutek máme hotov a chtělo by to nějakou knížku, kterou bych si v mém novém čtecím koutku, jako první, ráda přečetla. Jelikož je léto a pravděpodobně budu knihu číst pěkně na balkoně, vybrala bych si knihu, která mě teď recenzemi blogerů hodně nadchla a to Vendeta od Catherine Doyle, kterou vydalo nakladatelství Baronet. Už jsem se naučila od knih raději neočekávat nic velkého, jelikož jsem pak hodně mile překvapena. Stejně tak to mám i u téhle knihy a těším se, až se k ní jednou dostanu. :)

Kdybyste chtěli nakouknout do mého Wishlistu, který mám na martinusu, můžete TU. Našli jste tam knihu, která se nachází i v tom vašem? :)




Kdybyste si měli vy vytvořit svůj čtecí koutek, jak by vypadal? Do jaké barvy by byl sladěný? Nebo už máte svůj čtecí koutek? Pokud ano určitě se pochlubte, inspirace do budoucna se vždycky hodí! :)

Pokud stále tápete ve vodách a svůj čtecí koutek zatím nemáte, můžete hledat inspiraci třeba na stánkách Biano.cz 




A pokud ještě nemáte vytvořený svůj seznam knih, které byste si rádi pořídili, určitě zkuste wishlist na Martinus.cz



 S pozdravem Mrs. Jungová!

4 komentáře:

  1. Já bych si dokázala představit jak bílou/černou knihovničku (tu už mám), tak nějakou dřevěnou nebo barevnou. A houpací křeslo. Velké, abych si tam mohla stulit nohy. A někam si položit hrnek s čajem. Jo, to by bylo ono. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní taky moc dobře! Nad houpacím přeslem by se dalo taky do budoucna uvažovat. :-)

      Vymazat
  2. Křesílko vypadá skvěle, dovedu si představit sedět v něm na terase :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tu knihovnu bych taky brala, ale křeslo je na mě moc honosné :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^