pondělí 29. května 2017

Dočteno: Políbená ledem - Amanda Hocking [RECENZE]

Originální název: Ice kissed
Žánr: literatura světová, dívčí romány
Rok vydání: 2017, vydání originálu 2015
Počet stran: 272
Nakladatelství: Cooboo

"Ve velkolepých síních křišťálového paláce se skrývá tajemství, které hrozí zničit celé království… Bryn Avenová se odmítá vzdát snu sloužit království, které miluje. Tento sen ji teď přivede do úplně nového světa… a třpytivého paláce Skojarů. Národ Skojarů potřebuje ochránit před tím samým brutálním nepřítelem, který ohrožuje Kanince, a Bryn jim chce pomoci. Sama je poloviční Skojarka a tohle je pro ni šance zjistit něco o svém ztraceném dědictví. Na Bryninu misi dohlíží její šéf Ridley Dresden, ale když jejich nepopiratelná přitažlivost nabere žhavé obrátky, jejich vztah dostane úplně jiný rozměr – na který není ani jeden z nich připraven. Jak se ti dva noří hlouběji do světa Skojarů, začínají odhalovat dlouho skrývané tajemství. Brzy vyjde najevo temná pravda o Brynině vlastním milovaném Kaninském království a zcela změní její postavení v něm… a ohrozí všechny, které miluje."




Konečně tu po delší době máme druhé pokračování Příběhu ze světa Tryllů. Ocitáme se zpět v Doldastamu, kde se Bryn smiřuje s tím, jak si všichni myslí, že si nechala Konstantina Blacka a Victora Dåliga proklouznout mezi prsty. Dochází tedy k přiznání, kde musí celou pravdu vysvětlit králi Evertovi. Není pro ni jednoduché smířit se s tím, že v něčem selhala a ještě k tomu v práci kterou tolik miluje a obětovala by pro ni vše.

Král nakonec učiní rozhodnutí, že se Kanin musí připravit na válku pro případ, že by přeci jen nastala a Bryn je díky jejímu selhání zakázano zůčastnit se skupiny, která má pátrat po Konstantinovi a Victorovi.
To ji ale nebrání v tom se dále cvičit a připravovat se pro případ nouze.

U "sousedů" Skojarů se ale děje něco divného a Bryn to nedokáže jen tak přehlížet. Společně s Ridleym se vydávají prozkoumat okolí království Skojarů, kde se jim podaří objevit jedno kouzelné, dlouho skrývané, tajemství.

Království Skojarů má jednu velkou mezeru, a to ve strážcích, střežících jejich lid a království. Nejsou tam vycvičení jako strážci Hogdragenu a tak jim král Kaninů Evert poskytne dva strážce, kteří se mají podívat na jejich techniky a doporučit jim mnohá vylepšení, aby mohlo být jejich království ve větším bezpečí. Co ale strážci z Kaninu zjistí, obrátí celou výpravu za pomocí naruby.

Na druhé straně ...
Brynina kamarádka Tilda se konečně chystá na svůj velký den - svatbu se svým milovaným Kasperem a jí se díky tomu honí hlavou spousty otázek. Co když přeci jen nemusí celé své srdce obětovat jen práci a tomu, dostat se do Hogdragenu? Co když může i tak prožít lásku, stejně jako Kasper?

Přišlo mi to jako věčnost, čekat na druhé pokračování a jsem ráda, že jsem si mohla druhý díl konečně přečíst. Příběh mě opět nezklamal, bylo to sice spíše oddechové čtení, ale i tak měla kniha své kouzlo. Hlavní hrdinku jsem si naprosto zamilovala, stejně tak Ridleyho, ale mám nějaké neblahé tušení, že i když si moc přeji aby spolu s Ridleym skončili, tak to tak nedopadne. Ale kdo ví... nechám se samozřejmě překvapit a opět budu netrpělivě čekat na třetí díl

V druhém díle se více nacházíme na území Skojarů, které nám je v knize naprosto krásně popsáno. A i když má jejich vláda hodně much, i tak si myslím, že je jejich království nádherné.
Také chci podotknout, že děj se netočí pouze okolo Bryn, je sice hlavní postavou, ale odehrají se zde i události, které se Bryn vůbec netýkají, například jako už víše zmýněná svatba Tildy a Kaspera.

Musím říct, že po dočtení knihy jsem byla dost v šoku, nečekala jsem až takový rychlý spád událostí a je mi hodně líto, jak tenhle díl skončil... ale nezbývá mi nic jiného, než se s během událostí smířit.
Každopadně i tak jsem z druhého pokračování nadšená, moc se mi líbilo a doufám, že poslednímu dílu budu moci dát pět hvězdiček. :-)

 Zahraniční obálky:


Hodnocení:


Nejlevnější cenu knihy Políbená ledem naleznete na Srovname.cz 

Líbil se vám druhý díl příběhu ze světa Tryllů? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^