středa 19. října 2016

Knižní výpis: ZÁŘÍ 2016


Ani si nepamatuji, kdy jsem tenhle článek napsala včas. Snad se někdy polepším!
V září se mi podařilo přečíst celkem 5 knih. Což bylo opravdu super, možná by jich bylo i více, kdybych se nezdržela tak dlouho u Sirotčince.. ale nevadí.

A jaké knihy to byly?


První knihou byla "Jiskra v popelu" od Sabaa Tahirové. Na tuhle třešničku na dortu se mi nepodařilo stále napsat recenzi, což je mi opravdu líto, ale bohužel na psaní recenzí momentálně nemám čas a ani chuť :(
Můžu vám ale říct, že kniha se mi moc líbila. Byl to skvěle vymyšlený příběh, který i chytl za srdce a moc se těším na pokračování, které snad u nás vyjde!


Druhou knihou byl "Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti" od Ransom Riggs. Bohužel tenhle kousek mě hodně zklamal... asi jsem měla od knihy velké očekávání... a nakonec přišel krutý pád z útesu dolů. Někteří říkají, že druhý díl je mnohem lepší.. tak uvidím, jestli se do pokračování pustím a nebo ne.


Další knihou, byla "Věta holá o lásce" od Dušana Duška. Musím říct, že doteď nevím co si o knize myslet. Ze začátku pro mě byla dost složitá na čtení, ale nakonec jsem se s ní jakž takž vžila.
Avšak ujistila jsem se, že takovéhle čtivo asi opravdu není moje gusto i když pan autor je určitě ve svém oboru skvělý. Na tuhle knihu se chystám napsat recenzi, ale bohužel nevím kdy se ní skrze školu dostanu :(


Předposlední knihou byla "Jeden plus jedna" od Jojo Moyesové. Jojo opět nezklamala a napsala krásný poutavý příběh, který se mi vryl hluboko do srdce! A knihu rozhodně doporučuji lidem, kterým nevadí, že se v příběhu střídá více pohledů různých postav. Podle mě to příběhu dodává grády a člověk se tak dokáže celkově vžít do situace celé rodiny.


 Poslední knihou byl "Návrh" od Elle Kenedy. Nejprve jsem k téhle sérii byla velmi skeptická, ale nakonec jsem si příběh zamilovala a rozhodně se chci v budoucnu pustit i do dalších dílů, abych věděla jak to s naším párem dopadne :-)

A jaké knihy za měsíc září jste přečetli vy? :-)
Podařilo se vám pokořit váš osobní rekord nebo naopak jste jich přečetli méně než "normálně"?

4 komentáře:

  1. Z knížek jsem četla jenom Sirotčinec a mám na něj stejný názor... zkrátka to bylo velké zklamání.
    Na Jiskru v popelu stále narážím a jednoho dne si jí chci určitě přečíst. :)

    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
  2. Pět knížek je krásné skóre. Od Jojo Moyes jsem četla Než jsem tě poznala a kniha se mi líbila moc. Tak možná časem mrknu i po Jeden plus jedna :) Ať se daří i v říjnu, nejen čtenářsky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné skóre! :)
    Na Sirotčinec, Jiskru v popelu a Omyl se chystám, tak se těším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Iskra v popole ma zo začiatku až tak nenadchla, ale potom sa to rozbehlo a úplne ma to pohltilo. Som veľmi zvedavá na pokračovanie.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^