čtvrtek 2. června 2016

Knižní výpis: KVĚTEN 2016


Konečně můžu napsat, že tenhle měsíc byl na přečtených knihách "bohatý". Podařilo se mi přečíst 5 knih. Občas mi přijde, že během zkouškového období se mi podaří přečíst více knih než když mám od učení klid. 
A které knihy to byly?

Ze začátku měsíce jsem se pustila do Půlnoční koruny od S. J. Maasové. Kniha byla naprosto skvělá, dokonce lepší jak první díl. Nemůžu se dočkat jak se dostanu ke třetímu dílu, i když co jsem četla recenze, objeví se tam i pár nudných pasáží... tak uvidím co na mě vykoukne a jak se mi to bude líbit. Každopádně z druhého dílu jsem opravdu nadšená, na blogu jsem na ni dělala pouze minirecenzi (z nedostatku čas), ale na třetí díl se snad už k plnohodnotné recenzi dostanu.

Další v pořadí byla kniha z českých vod a to Deník fejsbukové matky od Lucie Nachtigallové. Zařadila bych ji mezi oddechové kousky, samozřejmě v tom dobrém smyslu. I když je spíše zaměřená pro maminky s dětmi (aby si maminky porovnali zkušenosti se svými dětmi), myslím si, že pobaví i mladší publikum, mě to tedy aspoň pobavilo :)

Kráva nebeská od Davida Duchovny byla další v pořadí. Opět to byla kniha spíše pro pobavení a u mě zapůsobila relaxačním způsobem. Mezi učením to byla skvělá oddechovka a určitě bych ji doporučila všem, i když jsem psala v recenzi, že si myslím, že kniha není určena pro všechny.

Předposlední knihou tenhle měsíc byla Škola noci - Nezkrotná od P. C. Cast. Nevím jestli jsem to už zmiňovala, ale tuhle sérii jsem začala číst jen pro pobavení. První díl byl ještě dobrý, ale ty další už se vezou čím dál tím víc z kopce. Docela mě překvapuje, že zrovna tenhle díl má na databázi knih tak vysoké hodnocení. Mělo to pár dobrých scén, ale po většinu času jsem se pobaveně usmívala. Jediným důvodem proč tuhle sérii čtu je, že jsme zvědavá kdo stihne v rozmezí posledních 7 dílů (co mi zbývá) umřít. Hhh. Omlouvám se, pokud jsou zde nadšenci téhle série, ale ono to asi není pro každého. Podle mě je to série zaměřená spíše na mladší publikum a pro mě je tohle už moc šílené.

A jako poslední byla kniha Lovci lebek od Hany Hindrákové a Jiřího Johánka. Pěkné zakončení měsíce. Český krimi thiller jsem do téhle doby neměla čest si přečíst a jsem ráda, že mi byla nabídnuta tahle kniha k recenzi. Jak jsem už psala v minulém článku, kniha mě mile překvapila a i když děj ubíhal moc rychle, byl to zajímavý příběh. Takže tuhle knihu bych určitě ráda doporučila dál.

A kolik knih jste tenhle měsíc přečetli vy? Podařilo se vám trhnout nějaký rekord? Nebo se stále pohybujete ve stejném rozmezí? :-)


S pozdravem Mrs. Jungová!

4 komentáře:

  1. Krásné čtenářské skóre, stejná, jako to moje. Rekordy se mi trhnout nepodařilo, ale pevně doufám v to, že léto to zlomí :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné skóre :) Lovci lebek na mě taky čekají :)

    OdpovědětVymazat
  3. Stihla jsi toho hodně :) Žádnou z knížek jsem zatím nečetla, ale chystám se na ně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^