úterý 1. března 2016

Knižní výpis: ÚNOR 2016


Únor už nebyl tolik sečtělý jako leden, avšak i tak jsem spokojená. Přečetla jsem celkem 5 knížek, možná kdybych se nezasekla u jedné knihy na více jak dva týdny, stihla bych jich více, ale i tak jsem spokojená :)

Začátkem měsíce jsem se zúčastnila pozkouškového read-a-thonu, při kterém jsem přečetla "Islu a šťastné konce" od Stephanie Perkinsové. Příběh byl pěkně oddechový, nedělala jsem na ni recenzi, protože už tu recenzi na jednu knihu od stejné spisovatelky mám a bohužel mě kniha nenadchla natolik jako "Lola a kluk od vedle" nebo "Polibek pro Annu". I tak jsem si ale knížku užila a bylo super, že i zde se proplétali příběhy všech postav. 

Jako druhou knihu při read-a-thonu jsem si vybrala ilustrovanou verzi Harryho Pottera a Kámen mudrců. Bylo moc fajn připomenout si příběh, jak to všechno začalo a ještě s tak krásnými ilustracemi ^^ Pokud ještě tuhle verzi doma nemáte, být vámi bych neváhala, rozhodně to není zbytečná investice a v knihovně se pak nádherně vyjímá:)

A jako poslední knihu jsem při read-a-thonu přečetla třetí díl "Škola noci". Nejsem nějak moc nadšená touhle sérií, ale četla jsem pár recenzí, kde se píše, že se to zlepší  ve 4 díle... tak uvidíme jak to nakonec dopadne a když už mám druhou polovinu knižního boxu doma, tak bych si tuhle sérii ráda přečetla. Pak si na to aspoň udělám obrázek sama.

Předposlední knihou, celkově, bylo (částečně i při read-a-thonu) Silo od Hugh Howey. Na blogu si můžete přečíst i recenzi, nad kterou jsem strávila snad nejvíc hodin, ze všech těch recenzí co jsem napsala. Musela jsem si nějak uspořádat myšlenky a nakonec se tak po pár hodinách podařilo. Byla to skvělá kniha, rozhodně ji doporučuji dál, už se těším jak se pustím do druhého dílu. (Tedy až dočtu sérii Lartena Hroozleyho od Darrena Shana, protože na to jsem se neskutečně těšila už dlouhou dobu :3)

Únor jsem zakončila malinko hororově a to už výše zmíněnou knihou od Darrena Shana "Zrození zabijáka". Zatím se mi od Darrena líbila všechna díla a tohle není výjimkou. První díl byl skvělý a možná ještě dnes se můžete těšit na recenzi. Avšak bude taková krátká, stejně jako všechny recenze, které se chystám napsat na tuhle sérii, jelikož to jsou jen 180 stránkové příběhy.

To by bylo pro tenhle měsíc vše, když to všechno sečteme, tak jsem za tenhle měsíc přečetla 1 428 stránek. Což není zase tak špatné. 
Předpokládám že březen bude ještě o něco chudší, jelikož nemám už tolik času a když ano, tak se věnuji spíše jiným věcem a ke čtení se dostanu jen večer.

PS: Konečně se mi podařilo poprvé zveřejnit Knižní výpis hned první den v měsíci! :D

A kolik se podařilo vám přečíst knih? Stejně? Nebo jste na top lépe? :) Někteří z vás jste měli jarní prázdniny a určitě jste se strávili aspoň nějaký den s knihou.
Za každý komentář předem děkuji ^__^ 

S pozdravem Mrs. Jungová

5 komentářů:

  1. :) Moc hezký článek :) Já jsem za únor přečetla celkem 7 knih a byla jsem úspěšnější než v lednu :) :D :) Pro srovnání jsem přečetla 2 192 stránek, což také hodnotím kladně :)

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc pěkné číslo ^^ Jsem ráda, že se ti podařilo pokořit leden:)

      Vymazat
  2. Já tyhle shrnující články prostě miluju! Já za únor zvládla jen čtyři knihy, a proto si na březen dávám dost velký cíl, abych se namotivovala to trochu "zrychlit" a využívat lépe volné chvilky, které na čtení mám. Snad to vyjde. Tobě přeji, ať i březen přinese příjemné (nejen čtenářské) zážitky :)
    Měj se krásně,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I čtyři knížky jsou fajn. Hlavně jde o to aby si člověk ty příběhy užil:) A příběhů si si užila určitě dostatečně ^^
      A tobě taky přeji ať se ti v březnu podaří přečíst tolik knih kolik si přeješ a hlavně ať se ti líbí a žádná zklamání! :)

      Vymazat
  3. Není důležitá kvantita, ale kvalita. :-)
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^