pondělí 25. ledna 2016

Knihy, které si chci v roce 2016 pořídit


Nikdy jsem si nedělala nějaký seznam knih, které bych si OPRAVDU chtěla koupit a spíš jsem jen nosila v hlavě představu, jaké knihy bych si chtěla koupit. Je tu ale pár kousků, ohledně kterých mám jasno a musím je vlastnit ve své knihovničce. Ať už kvůli tomu že mají zajímavý obal, tak samozřejmě i kvůli skvělým anotacím a vašich recenzí! :)

Tak se pojďme podívat na seznam. Popřípadě můžete napsat do komentářů, jestli jste některou z knih četli a co na ni říkáte nebo jestli se na některou z nich chystáte :)



1.) Kečupová mračna - Annabel Pitcher
Originální název: Ketchup Clouds
Počet stran: 300 str.
Anotace:
Patnáctiletá Zoe tráví noci neobvyklým způsobem: v zahradní kůlně píše dopisy Stuartu Harrisovi, usvědčenému vrahovi odsouzenému k trestu smrti, toho času v texaské věznici. Je přesvědčená, že jen on může pochopit její neobvyklý příběh. O jejím tajemství nemá nikdo v okolí ani zdání, přesto se rozhodla svěřit ho papíru, v naději, že tak odčiní své chyby.
Hodnocení na Databazeknih: 84%




2.) Dopisy na konec světa - Ava Dellaira
Originální název: Love Letters to the Dead
Počet stran: 272 str.
Anotace:
Vše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku.
Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako jsou Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart nebo Amy Winehouse, které nikdy neplánuje odevzadat učitelce. Píše o nástupu na střední školu, začátcích nových přátelství, žití se svojí rodinou, první lásce a o tom nejdůležitějším - zkoušení truchlit po May. Ale jak lze truchlit pro někoho, koho jste neopustili?

Až když Laurel začne chápat svoji sestru takovou jaká byla - půvabná, úžasná a trochu divná - může začít objevovat svoji vlastní cestu.
Hlasem který je lyrický a pravdivý stejně jako oblíbené skladby, Ava Dellaira píše o cestě životem jedné dívky skrz výzvy a vtíravé a srdcervoucí krásy.
Hodnocení na Databázeknih: 84%

3.) Kam jsi odešla -  Gayle Forman
Originální název: Where she went
Počet stran: 224 str.
Anotace:
Od tragické nehody, kdy Mia navždy zmizela z Adamova života uplinuly tři roky.
Nyní každý z nich žije na opačném konci země. Miina hvězda na New Yorském Julliardu závratně stoupá a Adam díky novému statusu rockové hvězdy a slavné přítelkyni plní stránky Los Angelských bulvárů. Jednoho dne se však ocitne v New Yorku sám. Náhoda jej svede dohromady s Miou na jednu noc, která může změnit jejich životy. Jak prozkoumávají město, které se stalo Miiným novým domovem, vzpomínají na společnou minulost a otevřou své srdce nejen jeden druhému, ale i budoucnosti.

Příběh o devastaci žalem, příslibu nové naděje a znovuzažehnutí plamene lásky.
Hodnocení na Databázeknih: 81%

4.) Skleněný trůn - Sarah J. Maas
Originální název: Throne of Glass
Počet stran: 392 str.
Anotace:
Celaene je od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ovšem během výcviku se pokusí o útěk a je odsouzena k trestu smrti. Nemilosrdný král vládnoucí železnou rukou jí nabídne poslední šanci – stane se královským šampionem a nastoupí do hry o přežití. Jestliže porazí dalších 23 šampionů, získá svobodu.
Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen se soupeři, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.
Hodnocení na Databázeknih: 85%

5.) Půlnoční koruna - Sarah J. Maas
Originální název: Crown of Midnight
Počet stran: 400 str.
Anotace:
Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky.
Hodnocení na Databázeknih: 95%



6.) První dojmy - Lovett Charlie

Originální název: The first Impression
Počet stran: 350 str.
Anotace:
Ukradla Jane Austenová nápad na Pýchu a předsudek? Přesně taková otázka pronásleduje milovnici knih Sophii Collingwoodovou. Čerstvá absolventka Oxfordu si najde práci v jednom londýnském antikvariátu a brzy ji zaskočí zvláštní poptávka, když v jediný den do obchodu zavolají dva různí zákazníci a chtějí vzácný svazek alegorií z 18. století. Jejich autorem je Richard Mansfield, spisovatel a kněz, který se před více než dvěma stoletími spřátelil v jihoanglickém Hampshire s mladou Jane Austenovou a stal se prvním čtenářem jejích literárních pokusů. Neobvyklá žádost přivede Sophii na stopu tajemství, jak to vlastně bylo s původem slavné Pýchy a předsudku – a současně před ní otevře otázku milostné volby mezi dvěma nápadníky. Podobně jako v úspěšném Dobrodružství milovníka knih vypráví Charlie Lovett úchvatný příběh o lásce a literárních záhadách, který si vychutnají nejen obdivovatelé a obdivovatelky Jane Austenové, ale všichni ti, kdo propadli vášni zvané čtení.
Hodnocení na Databázeknih: 81%

Těchhle 6 knížek, bych si opravdu chtěla tenhle rok pořídit, nehledě na to co se přihodí. Vím, že jich určitě přibude, jelikož rok 2016 teprve začal a i tenhle rok bude knižně bohatý jak jsem se zběžně koukala a máme se opravdu na co těšit! Tak snad naše peněženky tak moc nezapláčou.
Máte i vy nějaké knížky, které byste si chtěli tenhle rok pořídit nehledě na to co by se stalo? Budu ráda když se podělíte :)

S pozdravem Mrs. Jungová!

1 komentář:

  1. Kečupová mračna vypadají hodně zajímavě! Já si bych si chtěla pořídit například Jiskru v popelu. Na tu knížku se opravdu těším a naštěstí na ni nemusím ani moc dlouho čekat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^