středa 4. listopadu 2015

Dočteno: Série L.A.Candy - Lauren Conrad [RECENZE]

Originální název: L.A.Candy (Sweet little lies, Sugar and spice)
Žánr: dívčí román
Série: 1-3. díl
Počet stran: 292 stran, 272 stran, 249 stran
Nakladatelství: CooBoo

"Život v L. A. je sladký, cool kluby, skvělí kluci, návrháři... prostě všechno. Devatenáctiletá Jane Robertsová a její nejlepší kamarádka Scarlett se nemohou dočkat, až tam začnou bydlet. A když se je jeden televizní producent rozhodne obsadit do své nové reality show a la Sex ve městě, sotva věří svému štěstí. Jejich vlastní show? Šaty od nejlepších návrhářů zdarma? Vstup do těch nejluxusnějších klubů v celém L. A.? Pozvánky na hollywoodské premiéry? Ano, prosím! Brzy se z Jane stane VIP a má spoustu nových kamarádů. Ovšem tihle kamarádi, kteří jsou pro každou divokou party, se také touží ohřát na výsluní její popularity. A to donutí Jane si uvědomit, že ve městě, se kde lidé honí za svými sny, po ní každý něco chce a nic není takové, jaké se zdá."

V tomhle duchu se nesou všechny tři díly L.A. Candy. Je to opravdu skvělá oddechovka, u které si člověk uvědomí, že všechno opravdu není tak jak se na první pohled zdá, když se člověk dívá na nějakou tu reality show v televizi. Většinou to vypadá jako zábava, i když účinkující se zrovna dvakrát nebaví. Což následně vede k přetváření, aby si diváci mysleli jak jsou hvězdy úžasné a dokázali se s nimi dokonce ztotožnit. Což se u Jane povedlo. Během první sezóny se z ní stala opravdová hvězda, se kterou se dokázal ztotožnit každý fanoušek show, protože působila zcela obyčejně, jako normální holka z L.A.

V prvním momentu se zdá všechno úžasné, kluby zadarmo, pití zadarmo, oblečení zadarmo a dokonce i byt! No komu by se tohle nelíbilo? Všechno má ale své plusy a mínusy.

Show se nebude točit jenom kolem Jane, ale také její kamarádky Scarlett a dvou neznámých slečen Madison a Gaby, které spíše vypadají na to jakoby už vypadli z nějaké reality show. Celá show se tak soustředí na jejich životy (strasti a radosti).
A co by to bylo za show bez kluků a skandálů? I to se zde objeví a je opravdu na co se těšit. Zápletka není nijak excelentní, spíše předvídatelná, ale i tak se to dá číst a já byla nakonec s knížkou spokojená a pořídila si druhý i třetí díl.
V prvním díle se Jane seznámí s jedním fešákem Jessem, který je ale tak trochu posedlí alkoholem. Tím jak je ale okouzlující to Jane vůbec nevnímá a v momentě co se s ním objeví před kamerami, je to jasný pár. Jenže na scéně je ještě jeden kluk a to Branden... Jesseho brácha. Což vede k dalším problémům.

Kniha druhá, už je více pikantnější, protože se zde objeví "skandál" kde uniknou fotky Jane při jedné události, která všechny časopisy a paparazzi natolik ohromí, že ji začnou pronásledovat. Pomoci se jí dostane od kamarádky Madison, která ale není zrovna dvakrát dobrá osoba a lži a intriky jsou na jejím denním pořádku. To Jane ale úplně zazdí v momentě, kdy se neshodne se svou dlouhodobou kamarádkou Scarlett a odstěhuje se k Madison, aby přestala na všechno zlé myslet.

Třetí, závěreční kniha, začíná v momentě kde druhý díl skončil. (Nebudu prozrazovat). Jane se postupem času začnou otevírat oči, jak je celá tahle show jedna velká lež. To ale není jediná věc co se jí v tomhle díle otevře. Na scénu přichází její láska ze střední školy, Caleb. Jane do něj byla šíleně zamilovaná. Jestli tomu je tak i teď, to sama netuší. Přeci jen má pořád v mysli Brandena, svou tajnou lásku z L.A. Jenže jak se má rozhodnout když se k ní oba chovají tak hezky?

Nakonec se ale všechno vybarví a Jane si tak všechno uspořádá v hlavě, jak ohledně show tak ohledně kluků a všechno skončí tak, jak by to skončit mělo.
S koncem série jsem spokojená a kdyby to neskončilo právě takhle, asi bych nebyla zrovna dvakrát ráda.

V neposlední řadě bych mohla zmínit obálky, které jsou vážně úžasné a k příběhu se celkově hodí, takže jsem ráda že je mám ve své knihovničce :3

A co vy četli jste tuhle knižní sérii nebo nějaký díl? Zaujalo vás to? Nebo naopak nezaujalo?:) A pro ty kdo to nečetl, uvažujete o přečtení?

Zahraniční obálky:

(Stejné jako u nás)
Mé hodnocení celkové série: 90%

1 komentář:

  1. Skvělá recenze :) Z této série jsem četla jen první knížku, a ta se mi moc líbila, takže až bude čas a příležitost, ráda se pustím i do dalších dílů :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^