čtvrtek 5. září 2019

Pan Slušňák - Jennifer Miller & Jason Feifer [RECENZE]

Originální název: Mr. Nice Guy
Žánr: Literatura světová, Pro ženy, Erotika
Rok vydání: 2019, vydání v originálu 2018
Počet stran: 399
Nakladatel: Kontrast

"Lucas Callahan se vzdal snoubenky a maloměstské budoucnosti s právnickým titulem a rozhodl se zkusit štěstí v New Yorku. Uchytí se v časopise Empire a věří, že je jen otázkou času, kdy se z nejnižší pozice vypracuje na slavného novináře. A pak jednou v noci vyrazí do centra a seznámí se v baru s nádhernou brunetkou, která ho vezme k sobě domů…  

Carmen Kellyová chtěla být žurnalistkou tepající nešvary, ale jelikož mají manhattanské časopisy mentalitu klukovských klubů, ocitla se v časopise Empire v roli sloupkařky píšící o sexu. Její poslední příspěvek je o politováníhodném – a neuspokojivém – setkání s rozpačitým nemotorným chlápkem, který je sice celkem pohledný, ale v posteli příšerně nezkušený.  

Lucas zjistí, že se vyspal s nechvalně známou Carmen Kellyovou – tou, co píše sloupek o sexu v časopise, kde pracuje i on! –, až když si přečte její ponižující, útočná slova. Rozzuřeně napíše odpověď a podepíše se jako „Slušňák“.  Empire reakci zveřejní a oba sloupky mají bouřlivý ohlas. Čtenáři žádají pokračování. Časopis přistoupí na ujednání: Carmen a Lucas se spolu vyspí každý týden… a utkají se ve vzájemném hodnocení svých výkonů.  

Aktéry milostného sloupku zanedlouho čeká víc než jen válka slov: nakonec si musejí vybrat mezi ambicemi, láskou a důsledky naprosté poctivosti."


Hned na začátku se seznamujeme s hlavním hrdinou Lukasem, který pracuje jako ověřovač faktů v časopise Empire. Není to nijak zvlášť úžasná pozice, ale samozřejmě hodně důležitá. Tak či tak, Lukasovým snem je, vypracovat se na slavného novináře.

Lukas se v baru seznamuje s Carmen Kellyovou, která shodou okolností píše pro časopis Empire sloupky o sexu. Potom co s ní Lukas stráví večer a následně i noc, dozvídá se, s kým se to vlastně minulou noc vyspal.

Carmen po zážitku s Lukasem odevzdává článek do novin, kde popisuje jejich noční dovádění a že není čím se chlubit. Lukase v návalu zlosti napadá, že by mohl na její příspěvek reagovat, a tak sepíše odpověď na Carmenin článek a odešle ho do redakce.

Lukasova odpověď je později zveřejněna v časopise Empire a po velkém ohlase čtenářů, časopis Empire nabízí Carmen a Lukasovy zajímavou nabídku - každý týden se spolu vyspí a následně o tom napíší článek.

Teď se nám nabízí otázka, zvládne Lukas tuhle "práci" aniž by se v něm probudili hlubší city vůči Carmen?


Od knihy jsem neměla absolutně žádná očekávání. Dostala jsem se k ní v čase, kdy jsem hledala nějakou jednoduchou "milou" oddechovku. Dostala jsem téměř to, co jsem si přála. Knihu bych přirovnala k takovým klasickým klišé romantickým filmům, které dávají v televizi.

Věřím, že ne všem tahle kniha padne do noty. Každopádně, mě se líbila a s příběhem jsem byla spokojená. Byl sice lehce předvídatelný, ale u podobných knih se to dá očekávat.

Kniha se četla lehce, nebyly zde žádné zbytečné odbočky mimo dějovou linku a upřímně, hlavní hrdina Lukas mi padl do noty. Je to sice klasický ťuňťa, ale přiznám se, já mám takové postavy ráda. Zvláště když jej autor/autorka dokáže pěkně vykreslit.

Co se týče erotických pasáží, četla jsem samozřejmě lepší i horší. Tohle bych označila za průměr. Navíc úplně do detailu autoři nezacházeli, takže je tahle kniha i pro ty, koho erotické žánry moc neberou. Možná bych i označení "erotický" úplně vymazala z popisku, protože to do něj mělo hodně daleko.

V knize nelze očekávat žádnou hloubku, jedná opravdu pouze o odpočinkovou knihu, u které člověk doslova vypne mozek. Takže pokud zrovna hledáte nebo máte chuť na lehké čtení, můžete sáhnout po Panu Slušňákovi. :-)



Zahraniční obálka: 

Hodnocení:

, 5 hvězdičky. 


Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji Knihy Dobrovský. Kniha byla vydána pod vydavatelstvím Kontrast a zakoupit si ji můžete ZDE.
 

 

Četli jste tuhle knihu nebo se na ni teprve chystáte?

S pozdravem
Mrs. Jungová!

3 komentáře:

  1. Občas jsou průměrné knihy na oddechnutí taky fajn. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ani nevím, zda bych po knize šáhla. Pokud bych měla chuť na nějakou oddechovku, asi bych ji nakonec zkusila. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^