čtvrtek 9. března 2017

Knižní výpis: ÚNOR 2017


Měsíc únor byl opravdu hodně krátký, ale samozřejmě se nechci vymlouvat na to, že právě proto jsem přetla pouze tři knihy. Ale když to tak vezmu, už je docela ohrané, že to "svádím" na školu či práci a tak se mi zrovna "únor byl hodně krátký" velmi hodí! :D

Co jsem tedy nakonec přečetla?

Jako první jsem se ze začátku měsíce pustila do knihy "Dědička ohně" od S. J. Maasové. Nedávno jsem se v jednom článku svěřovala, že i když se mi kniha líbila, přeci jen mě nudili části o Železozubých. Ze začátku jsem doufala, že se i to těhhle částí žačtu, ale pokaždé když byla zajímavá část u Celeany či Doriana, byla jse otrávená z toho jak najednou následovala kapitola právě o nich. 
To bylo pro mě jediné (za to ale velké) mínus. Hned po dočtení knihy jsem četla spousty recenzí právě na Dědičku ohně, abych se dozvěděla, zda jsem jediná koho tyhle kapitoly tak příšerně nudily.
Možná jsem nacházela ty nepravé recenze, ale vždy jsem se dočetla, že to příběh obohatilo. Což mě bohužel nepřijde... 100 lidí 100 chutí. Samozřejmě nikoho neodsuzuji, popravdě bych ráda patřila mezi ty, co z kapitol byli nadšení.

Druhou knihou v pořadí byla kniha, konečně, "Šťastně až navěky" od Kiery Cassové. Vážně nevím proč jsem přečtení knihy tak moc odkládala, ale jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala. Byla to taková krásná sladká tečka za celou Selekcí. Na blogu si můžete přečíst i recenzi. Jak vám může dojít, recenze je samozřejmě kladná. Z knihy jsem byla opravdu hodně nadšená i když se jednalo pouze o povídky, které nám ale ukázaly různé pohledy postav na celou Selekci. Já byla hlavně ráda za příběh královny Amberly, jelikož jsem ji konečně poznala a mohla tak vymazat z paměti vzpomínky na to, jak mi povahově nesedla.
Teď už jen zbývá doplnit příběh posledním dílem "Koruna", který by měl vyjít myslím v květnu. (Ano jsem hodně nedočkavá!)

Třetí a zároveň poslední knihou v tomhle měsíci, kterou jsem přečetla byla "Deník fejsbukové matky pokračuje" od Lucie Nachtigallové. Netradiční kniha psaná formou statusů. Jak všichni víte, je to druhé pokračování Deníku fejsbukové matky. Jsem ráda, že můžu říct, že se mi kniha moc líbila. Byla vtipná, rychle se četla a popravdě se ke knize ráda vrátím až budu mít své děti, kdy budu moci porovnávat, co šíleného provádí ty moje. :-))
Knihu jsem nepřečetla na jeden nádech a to jen proto, že jsem si chtěla déle udržet to pocit, kdy si mohu přečíst něco co mě pobaví a odvede mé myšlenky např. od školy či práce.

Na úplném konci měsíce jsem si rozečetla "Všem klukům které jsem milovala" od Jenny Hanové. Zatím jsem z příběhu velmi nadšená a jsem zvědavá jak se bude vyvíjet dál! :)

A jaké knihy jste za únor přečetli vy? 


S pozdravem Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Já osobně se těším na Deník facebookové matky. Ta kniha plná statusů zní prostě parádně. Ale u mě vede Deník moderního fotra, to nemá konkurenci. Já za únor přečetla ani nevím kolik knih, ale přečetla jsem Noční lov, což je paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě hodně slyším chvály na Deník moderního fotra, tak by určitě stálo za to jej vyzkoušet. Aspoň budu mít pěkné srovnání :-)

      Vymazat
  2. Já jsem v únoru přečetla jen 2 knihy. Bajky barda Beedleho od J. K. Rowling a Padesát odstínů temnoty od E L James. Do těch jsem se pustila jen kvůli filmu, abych na něj mohla jít... :) Na ten Deník facebookové matky se chystám mrknout v knihkupku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na Padesát odstínů temnoty také chystám. Knihu bohužel asi číst nebudu, protože styl psaní mi u prvního dílu moc nesedl, ale film se mi naopak líbil moc, tak jsem zvedavajak se mi bude líbit druhý díl:)

      A nad Deníku určitě neváhej je to skvělá kniha na odreagování ^^

      Vymazat
  3. Ze série Skleněného trůnu jsem četla první dva díly, třetí mám doma, ale ráda bych si zopakovala celou sérii od začátku, než se vrhnu na další díly. Jsem zvědavá, jaký názor na ně budu mít, protože se mi doteď celá série dost líbila :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^