čtvrtek 2. února 2017

Knižní výpis: LEDEN 2017


A máme tu první měsíční výpis v roce 2017. Popravdě jsem si myslela, že stihnu přečíst více knih, ale nakonec jsem měla leden tak hektický, že jsem nakonec stihla přečíst pouze 4 knihy a rozečetla pátou, ale tu už budu tedy počítat do února. Kupodivu musím říct, že leden mě hodně překvapil, protože všechny knihy (až na jednu) co jsem přečetla bych hodnotila procentuálně 90-100%. Jelikož opravdu stály za to! :) 

Ten kdo blog sleduje pravidelně, určitě ví o kterých knihách mluvím, ale kdo přeci jen ne, tak si je pojďme připomenout:)


Do roku 2017 jsem vkročila s knihou "Sůl moře" od Ruty Sepetysové. Na blogu jste mohli zaregistrovat i recenzi (ZDE), která byla jak jinak než kladná. Zpočátku jsem si myslela, že mi příběh nesedne, ale nakonec mě velmi mile překvapil!
Z knihy jsem byla opravdu nadšená a určitě nebudu váhat nad koupí dalších knih od Ruty:)

Poté jsem se hned pustila do knihy "První konec" od Laren Jamesové. Další skvělá kniha, i když měla své mouchy. Zpočátku jsem si nemohla zvyknout na časté přeskoky v čase... nakonec se mi ale i tak vryl příběh pod kůži a nakonec stál za to. 
I když jsem si myslela, že konec bude vyřešený trochu jinak.

Třetí knihou v pořadí byla "V tajných službách: Protřepat nelíbat" od Ally Carterové. Tu jsem si nakonec pořídila jako ebook a těšila jsem se na ni jako malá i na následnou recenzi, kterou jsem chtěla na knihu napsat. Jak ale můžete vidět, nakonec jsem se k recenzi ani nedostala. Prozradím vám, že mě na to i přešla chuť jelikož mě dějově kniha trochu zklamala. Asi jsem od ní očekávala více, sama nevím, každopádně mě trochu zamrzelo, že mě tolik nepotěšila.

Poslední knihou pak tedy byla "Mrazivý oheň" od Amandy Hockingové. Musím říct, že lepší kniha nemohla leden lépe zakončit. Už teď se nemůžu dočkat pokračování, které určitě taky bude stát za to:) Na tuhle knihu jsem napsala recenzi, kterou můžete pak najít ZDE :-)

Poslední den v měsíci jsem se pak pustila do třetího dílu skleněného trůnu "Dědička ohně" od Sarah J. Maasové. A jsem ráda, že mám nakonec tuhle menší bichličku jako ebook, jelikož ji tak můžu v poklidu číst mezi hovory v práci a nikomu to nevadí. 
Zatím jsem z knihy nadšenná, i když musím říct, že kapitoly o Železozubých mě popravdě moc nebaví.  Ale třeba budou postupem zajímavější. Zatím jsem zhruba na 150 stránce, tak uvidíme jak se bude příběh vyvíjet dál :)

A co jste v lednu přečetli vy? Pokořili jste nějaký svůj rekord v přečtených knih? Četli jste některou ze zmíněných knih?

Budu ráda za vaše komentáře :)

S pozdravem Mrs. Jungová!

7 komentářů:

  1. Jéé ty používáš můj baner..^__^ jsem uplně zapomela jak je rozkosny.. :)
    V tajných službách mám rozečteno..a taky mě to dějově kdovíjak nebere... taky jsem čekala víc..
    Na mrazivy ohen se chystam az bude vic dilu.. a Dedicku ohne jsem cetla a libila s emi, tak jsem zvedava jak se bude nebo nebude libit tobe..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo, myslím, že jsem ti i psala na stránky, že jej budu používat, myslím že to byl nějaký ten projekt (nebo jak to nazvat) co jsi pořadala minulý rok :))

      Jsem ráda, že nejsem jediná "vadná", které to nepřijde nějak zajímavé. Možná to přeci jen doopravdy má nějaké mouchy.

      Určitě doporučuji raději přečíst až aspoň bude i druhý díl, já se momentálně teď nemůžu dočkat a to čekání bude asi ještě dlouhý :(

      Zatím jsem s Dědičkou ohně spokojená, tak uvidím jak to nakonec dopadne ^_^

      Vymazat
  2. Jsem moc ráda, že se Ti Sůl moře líbila, já už mám od Ruty přečtené i zbylé dvě knihy a jsou taky skvělé :) Jinak jsem v lednu zvládla přečíst devět knih, což je zatím můj rekord, navíc všechny byly skvělé, takže mám radost :)) Přeji pěkný únor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad si nějakou pořídím co nejdříve, opravdu mě na své knihy hodně navnadila :))
      A jinak 9 knih je opravdu skvělých, to gratuluji k rekordu ^^ já se myslím jednou dostala maximálně na 7.
      Taky přeji pěkný únor a hlavně opět dalších skvělých knih! :))

      Vymazat
  3. Rekord jsem rozhodně neudělala, právě naopak, leden byl bída. Tobě se naopak, koukám, docela dařilo :)

    OdpovědětVymazat
  4. V lednu to byla ještě mnohem větší bída jak u tebe. Asi to bylo tím, že jsem byla neustále někde v pohybu. Sotva jsem se stihla rozkoukat, už jsem byla zase pryč a takhle jsem to jela až do tohohle týdne, ale zase mám před sebou dva hektický víkendy + začátek přednáškovýho, takže i únor vidím mizerně. :( Jinak z tvýho seznamu jsem četla akorát před několika měsíci Sůl moře a byla skvělá. Rutu mám fakt ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslela, že únor u mě bude trochu veselejší, ale nějak bohužel ani teď nestíhám číst tak, jak bych si přála. Takže to vidím stejně mizerně jako ty.
      Ale snad se nám oběma podaří v dalších měsících dostat ke knížkám více:)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^