pátek 12. srpna 2016

Německo: Europa Park 10.8.2016

Ti kteří sledují můj instagram si mohli všimnout, že jsem tenhle týden byla v Německu v Europa Parku
Vždycky jsem se horských drah tak trochu bála a ani jsem netušila, že by mě někdy mohlo tohle lákat, ale musím přiznat, že ve výsledku jsem více než nadšená! :-) A za to vděčím Monči, díky které jsem tam jela :)


Asi odjakživa jsem měla docela nahnáno z výšek, ale zde jsem se přesvědčila, že to asi nebylo tak hrozné, jak jsem si myslela. Kor když jsem se najednou na dráze "Silver Star" ocitla 73 metrů nad zemí o rychlosti 130 km za hodinu. Opravdu neskutečný zážitek a nemyslela jsem si, že to řeknu, ale hned bych šla znovu! :D


Nebyla to jediná dráha (samozřejmě) na které jsme byli. Bylo jich mnohem více!

Jako první jsme se nechali svést "do nebe" díky Euro-Tower, kde byl opravdu krásný výhled na celý park.


První dráhu, kterou jsme se rozhodli vyzkoušet byl "Eurosat"
Dráha byla uvnitř kupole, kde byla úplná tma. Dokud nás vozíky nedovezli až úplně nahoru (45 metrů nad zemí), tak hrála jen hudba a my neviděli vůbec nic. Avšak když jsme se řítili dolů, najednou kolem nás začali blikat světýlka. Jenže ty si já nemohla moc užít, byla to moje první dráha v životě a byla jsem z toho posraná až za ušima XDD ale potom co jsem vylezla jsem se jen smála. 
Takže ve výsledku to nakonec nebylo tak hrozný :D 


Až po téhle jsme šli na Silver Star, o které jsem psala o pár odstavců výše.

Když začalo svítit sluníčko, rozhodli jsme se navštívit jednu vodní dráhu, která nesla název "Poseidon". Ta byla spíše pro srandu a malé schlazení, ale i tak jsme se u ní pěkně nařvali :D 


Ještě bych chtěla podotknout, že okolí parku bylo opravdu krásné, všechny ty domečky okolo, restaurace a podobně... opravdu to tam bylo všechno krásné a program pro děti byl taky suprově vymyšlený:)

Dále jsme jako oddechovou atrakci navštívili "Vindjammer" neboli velkou vikingskou loď, která se dá přirovnat k lodi, kterou můžete navštívit na jakékoliv pouti, ale tady bylo super, že byla u vody *.*




Poté už následovali další dráhy. 
Nejdříve jsme si stoupli do řady k "Blue Fire", kam jsem původně ani jít nechtěla, protože letět vzhůru nohama byl pro mě děs. 
Nakonec mě ale stání v řadě (hodinu a půl) tak nějak přemluvilo, nebo spíše už mi to bylo tak nějak jedno, tedy aspoň do té chvíli, než jsem sedla do sedaček a vystřelilo to s námi rychlostí 100 km za hodinu během 2,5 vteřin! 
Opravdu neskutečný zážitek, pro mě do té doby nepředstavitelný, ale úžasný!


Další dráhou v pořadí byla "Wodan - Timburcoaster", dřevěná dráha, která má v sobě 2 miliony šroubků! Neuvěřitelný a zároveň fascinující! 
Téhle dráhy jsme se báli asi nejméně ze všech, nevypadala tak děsivě, tedy až do té doby než se to opět rozjelo a tím, že se vozíky ještě třepali ze strany na stranu, tak to bylo snad děsivější než všechny dráhy předtím. Ale ocenila jsem, že sedačky byly měkoučké a tak to ani nebolelo, když to s námi házelo ze strany na stranu.

(Co musím ještě dodat... řada k téhle dráze byla tak neskutečně dlouhá, že jsme si mysleli, že se k začátku nikdy nedopracujeme, jelikož jsme chvíli byli nad zemí, za chvíli zase v pod zemí a na to zase nad zemí... plusem bylo, že chodby byly opravdu krásně "naaranžované". To bylo opravdu super! A možná kdyby ty hologramy mluvily anglicky, něco bych tomu i rozuměla. Takhle ani nevím jestli v tom byl skryt nějaký příběh nebo jen něco blábolil o bezpečnosti :D)


Málem bych zapomněla ještě na jednu dráhu na kterou jsme se rozhodli jít a to "Euro-Mir". Bonusem na téhle dráze bylo, že se s námi vozíky, ve kterých jsme byli točili a tím to bylo snad ještě šílenější - když jste najednou ve vzduchu 28 metrů nad zemí, točí se to s vámi dokolečka a ještě k tomu to potom jede 80km za hodinu, kde jedete i pozadu jako byste padali. Šílené! :D


Z velkých drah je tohle asi všechno, nakonec jsme navštívili ještě rafty, kde mě nejvíce pobavila řada, ve které jsme stáli. Kdyby se na nás někdo koukal z vrchu, vypadalo by to jakoby si mravenci dělali cestičku :D
No ale zpátky k raftům. Až potom co jsme nasedli do kola, jsme si uvědomili, jak moc se zatáhlo a jak moc asi budeme mokří. Nejvíce to bohužel schytala kamarádka, ale naštěstí se dalo kde usušit (aspoň trochu). Jinak rafty byly samozřejmě super, akorát kdyby bylo tepleji, bylo by to ještě lepší :)


 Když se pomalu blížila zavírací doba, už jsme se jen procházeli, jelikož žádnou z drah už bychom ani nestihli a navíc to vypadalo, že každou chvíli začne pršet. 
Nakonec jsme se zašli podívat do Irska - dětského světa, kde byla moc krásná restaurace, kde jsme si dali kafe/čokoládu/čaj něco nafotili a nakonec přeci jen vyrazili pomalu na autobus.



Tak či tak bych chtěla tenhle výlet shrnout a říct, že byl opravdu nezapomenutelný a budu na něj vzpomínat ještě hodně hodně dlouho! 
A pokud se zde najdou milovníci drah tak určitě neváhejte a také si někdy udělejte výlet. Zaručuji se, že nebudete litovat! :))

5 komentářů:

  1. Byli jsme tam s kamarádama loni v květnu. Já tyhle extrémní atrakce vůbec nedávám, takže jsem si užívala jen ty klidnější a případně jsem čekala na ostatní než dojeli svoje jízdy na těhle horských drahách :-). Každopádně park jako takový je moc krásný a taky můžu návštěvu jen doporučit.

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotky, určite si si to tam veľmi užila :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky a celkově to vypadá na skvělý výlet. :) Já osobně bych se hrozně bála a na žádnou horskou dráhu bych nevlezla, ale věřím, že to musí být opravdu nevšední zážitek. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky a hlavně zážitky :)Hned bych jela taky :) Před lety jsem byla v německém Belantisu a na jejich dráhy a sjezd z pyramidy vzpomínám doteď :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^