sobota 12. března 2016

Dočteno: Oceán krve (2.Díl) - Darren Shan [RECENZE]

Originální název: Ocean of Blood
Žánr: Sci-fi a fantasy
Rok vydání: 2013, 1.vydání v originálu: 2011
Počet stran: 184 stran
Nakladatelství: CooBoo

"Larten Hroozley a jeho přítel Wester Flack se přidají k Vlčatům – skupině divokých mladých upírů, kteří se chtějí předtím, než se plně zapojí do záležitostí upířího klanu, vybouřit. Libují si v bezduché zábavě, pitkách, dobývání žen a hostinách na bitevních polích. Ale pak přijde chvíle, kdy si Larten uvědomí, že tenhle způsob života není nic pro něj, přesto však cítí, že se ještě úplně nevyvázal ze světa lidí. A tehdy se musí rozhodnout, jestli zůstane věrný svému mistrovi a jeho zásadám, nebo jestli se utopí v krvi…"






Jako první bych chtěla podotknout, že jsem se do tohohle dílu nějak nemohla začíst (možná kvůli nemoci), ale nakonec se to poddalo a knihu jsem dočetla. Dokonce jsem se od ní ani nemohla odtrhnout a posledních 120 stránek přečetla jedním dechem.



V druhém díle se opět setkáváme s Lartenem, Westerem a dokonce i Sebou, ke kterému se kluci po několika letech vracejí, aby se znovu učili, protože už je přestane bavit užívání si s Vlčaty (ženy, alkohol, bitvy).
A jak tomu bylo v prvním díle i v tomhle čeká Lartena nemalé zásadní rozhodnutí v jeho upířím životě. Budeme se zde potloukat s jeho tvrdohlavostí a nerozhodností. Což mu celkem zkomplikuje život na pár let, ale nevypadlo jako by mu to nějak zvlášť vadilo.

Tady taky můžeme vidět pěkný rozdíl jaký byl Larten v mládí a jaký byl potom co si osvojil svého pomocníka (v sérii Darrena Shana). V mládí byl většinu času opilý, užíval si žen, byl nerozhodný a tvrdohlavý zatímco v sérii Darrena Shana ho můžeme vidět jako váženého upíra. - O kterém bychom si ani nepomysleli, že by takový v mládí mohl být.

Druhá polovina knihy se zaměřuje spíše na Lartenovo cestování a že ho tedy čeká pěkná pouť na které se setká jak se starými známými, tak i novými lidmi a jeden z nich se k jeho pouti životem i přidá.

Je těžké psát o druhém díle aniž bych vyzradila něco co bych říct neměla, ale snažím se nějakým větším spoilerům vyhnout. Ale musím podotknout že závěr tohohle dílu mě vážně dostal. A poslední část u poslední věty v anotaci má hodně co do sebe.

Obálku bych snad ani nemusela zmiňovat je krásná jako všechny obálky z téhle série :)

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 80%

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^