čtvrtek 4. února 2016

Knižní výpis - LEDEN 2016


Uběhl další měsíc a opět tu máme rubriku "Knižní výpis", tentokrát už za rok 2016. V lednu jsem přečetla opravdu hodně knih. Když se podívám zpětně, přečetla jsem maximálně 2-4 knihy za měsíc, někdy i jen jednu a tenhle měsíc (i když bylo zkouškové období) jsem ve svém překvapení přelouskala 7 knih! Pro mě je to opravdu neskutečné číslo a musím říct, že jsem ten nový rok začala víc než jen dobře! :)


Ještě od prosince jsem měla doma z knihovny vypůjčenou knihu "Kořist" od Andrew Fukuda, kterou jsem měla zhltnutou skoro hned. První díl jsem měla vypůjčený od kamarádky, zhruba před rokem a až teď se ke mě v knihovně dostal druhý díl (a následně i třetí, který momentálně čtu). Série mě hodně nadchla a tak už se po roce konečně dostávám ke zdárnému konci.

Knihu "V pasti" od Michaela Northropa jsem přelouskala přes noc, zrovna po zdárně zvládnuté zkoušce a působilo to na mě spíš jako oddechovka, nebylo to tak špatný a recenzi si můžete přečíst u mě na blogu. Příběh byl dobře vymyšlený, až na některé myšlenkové pochody hlavního hrdiny a konec mohl být lépe domyšlený, ale i tak bych to hodnotila jako slušný průměr.

Po těchhle dvou knihách to chtělo nějaké příjemnější odlehčení a tak jsem se pustila do "Girl Online" od Zoe Sugg. Nebyla to nějak extra výjimečná kniha, ale mě se líbila. Četla jsem ji zrovna v čase, kdy mi pomohla si pár věcí srovnat v hlavě za což jsem byla opravdu hodně ráda a kvůli tomu jsem ji ve své recenzi hodnotila převážně kladně.

Dále jsem dočítala knihu "Škola noci - Zrazená (2)" od P. C. Cast, kterou jsem měla rozečtenou snad skoro půl roku, ale nemohla jsem se k ní zaboha dokopat. No nakonec se stalo, přelouskala jsem ji a i když tuhle sérii nemám zrovna moc v lásce (jelikož mi hlavní hrdina vážně nesedla...) a styl psaní autorky je opravdu zvláštní... No nicméně jsem si řekla, že bych se mohla pokusit, dostat se v sérii dál, jelikož mi bylo řečeno, že další díly jsou mnohem lepší, tak se tedy nechám překvapit a uvidím jak se to do budoucna povleče a přeci jen, když už druhou polovinu boxu vlastním doma, mohla bych se k tomu dokopat.

Další knihou byla "Všechny barvy země" od Beth Revis. Konečný a závěrečný díl Loď mezi hvězdami. Vážně jsem se nemohla dočkat až se dočtu ke konci a budu vědět jak to celé dopadlo, i když musím přiznat, že mě první polovina knížky trochu nudila, ale nakonec se to rozhoupalo a získalo si to mou pozornost, která vydržela úspěšně až do konce. Knížka se mi líbila. Příběh to byl celkově opravdu originální a jsem ráda, že jsem měla možnost si tak skvělý příběh přečíst a to jen díky Marillee, která mě zlákala svou videorecenzí :3 Takže moc děkuji!

Předposlední knihou byla "Čas mezi námi" od T. Ireland Stone. Před pár dny jsem na ni zveřejnila recenzi a i když jsem si říkala, že se musím připravit na to nejhorší (že to bude děsně smutný), nakonec jsem byla mile překvapena, i když tedy smutná jsem samozřejmě byla taky. Příběh mě vzal za srdce, byl opravdu pěkný, moc jsem si ho užila a docela by mi udělalo radost, kdyby nějaké nakladatelství přeložilo i pokračování téhle knihy, ale toho se tady bohužel asi nedočkáme. I když, kdo ví.

A jako poslední knihu jsem přečetla "Všechno úplně všechno" od Nicoly Yoonové. K téhle knize jsem se dostala díky vašim převážně kladným recenzím a prostě se nad takovým příběhem nedalo odolat. I tahle knížka se mi moc líbila, bylo to pěkné zakončení měsíce, přesně 31.1. večer a mohla jsem jít v poklidu spát a nechat si zdát pěkné sny, i když byl příběh místy smutný a ke konci docela i šílený! I na tuhle knihu mám v plánu napsat recenzi, takže se na ni můžete v blízké době těšit.

A co jste v lednu přečetli vy? Četli jste některou z těchhle knih? Nebo byste si nějakou rádi přečetli? Budu ráda, když se podělíte o své knihy do komentářů, třeba mi poradíte další knihy do kterých bych se mohla příště pustit :)

S pozdravem Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Kořist pro mě byla naprosto dokonalá! Nejlepší díl série :D
    V pasti hodnotím také jako pěkný průměr.
    Všechny barvy země se mi také moc líbily, hlavně neustálá překvapení a šokující odhalení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo s kořistí musím souhlasit :) Akorát teď jak jsem si rozečetla poslední díl, tak mě to nějak nedrží a na chvíli jsem jej odložila.

      Vymazat
  2. Nečetla jsem žádnou z těchto knih, ale smekám nad Tvým výkonem. 7 knih za měsíc, wow! Z výpisu mě nejvíc zaujala kniha "čas mezi námi". Nejdřív jen podle obalu, ale když jsem si pak přečetla i článek recenzí, je dost pravděpodobné, že si ji pořídím. Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač ^^ Jsem ráda, že jsi narazila na něco co by se ti mohlo líbit:) Ta knížka je opravdu moc pěkná ^^

      Vymazat
  3. Třetí díl Honu byl ale nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^