pondělí 8. února 2016

Co jsem přečetla (při Read-a-thonu) + nastávající týden


Včera akorát skončil Pozkouškový read-a-thon, kterého jsem se rozhodla zúčastnit a i když jsem si naplánovala knížky, které bych ráda přečetla, nakonec jsem udělala malou změnu a místo posledního dílu Honu od Fukudy jsem si vzala Harryho Pottera a Kámen mudrců - ilustrovanou verzi.
 Změna nastala proto, že jsem zrovna dostala chuť si na Harryho udělat čas a konečně se začíst do prvního dílu, který mě opravdu hodně překvapil. (Bohužel se musím přiznat, že i já patřím mezi tu skupinku lidí, kteří Harryho pouze viděli a nikdy ho nečetli... i když vlastním všechny díly...OSTUDA). Ale říkám si, nikdy není pozdě!

Co jsem přečetla?
  • Isla s šťastné konce - Stephanie Perkins (312 str.)
  • Škola noci 3 - Vyvolená - P. C. Cast (272 str.) - dočítání okolo 180 stránek
  • Harry Potter a Kámen mudrců - J. K. Rowlingová (248 str.)
  • + rozečetla jsem si knížku Silo od Hugh Howey (74 str.)
Takže dohromady jsem přečetla 814 stránek. Čímž si říkám, že jsem si vlastně mohla dát za cíl dočíst  druhý díl Cizinky, u kterého mi zbývá taktéž nějak okolo 800 stránek :D Tak si to hold nechám na postupné čtení při cestování.

Nastalo pondělí, které by nebylo ničím zvláštní, kdyby mi stále pokračovalo zkouškové období, ale to už je u konce a nastal čas nastoupit do druhého neboli letního semestru. Nové známosti, nové předměty, nový profesoři... celkově první týden je zde vždycky takový úvodní, kde nás naštěstí profesoři/profesorky ještě moc "neždímají", ale od příštího týdne už to bude naostro. 

Avšak jednu vtipnou scénku jsem si ze dneška odnesla a to zrovna ze cvičení z matematiky, kde si paní profesorka s sebou jako svačinu do hodiny přinesla CELER, který v průběhu vysvětlovaní, jak to bude na jejích hodinách chodit, ukusovala. (Ten moment, kdy všichni poslouchali - sledovali ji jak jí - a ona přestala mluvit a ukousla si kousek celeru, byl k nezaplacení :D)
Přitom si i stihla postěžovat na jednoho nejmenovaného profesora, který se během několika minut dostavil do hodiny a chvíli nás (ji) pozoroval. Když si ho všimla, hned mu šla nabídnout kousek svého celeru. (Profesora jsme měli minulý rok na Kancelářský software a do každé hodiny si nosil čokoládu). Když celer uviděl, zděšeně se na ni díval a začal mávat rukama že ho nechce. Samozřejmě to vyvolalo ve třídě výbuch smíchu :D

Musím taktéž poznamenat, že takhle optimistickou osobu (profesorku), jsem v životě nepoznala a i když o sobě tvrdí, že je přísná... Nechce se mi tomu ani věřit, ale bohužel to tak asi bude. 

Další dny budou taktéž "seznamovací", samozřejmě až na přednášky, kde se normálně přednáší. Čímž můžeme aspoň zjistit na jaké přednášky má cenu chodit a na které naopak ne. I když byste měli samozřejmě chodit na všechny přednášky, neberte si ze mě příklad! :D

Jinak jsem si o víkendu rozečetla knihu "Silo" od Hugh Howey. Na tuhle knížku jsem měla už hodně dlouho spadeno a jsem moc ráda, že jsem se k ní konečně dostala a ještě raději jsem, když mám doma i druhý díl:) Snad mě teda kniha nezklame, zatím k tomu nemá ani v nejmenším nakročeno, tak uvidíme jak to půjde dál.

A jak jste do nového týdne nakročili vy? Jarní prázdniny skončili, někteří vysokoškoláci už taky nastoupili zpátky do školy, pracující stále pracují... Ale i tak doufám, že se máte všichni fajn tak jako já:)
Určitě se podělte co zrovna čtete, třeba naberu inspirace do budoucna :)

S pozdravem Mrs. Jungová! ^__^

6 komentářů:

  1. Buď v klidu, já také Harryho pouze viděla a stále ještě nečetla...
    Jak se ti zatím líbí Silo? :)
    A pozorovat učitelku s celerem.. Myslím, že to by nedávala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silo je zatím opravdu super:) Ani jsem nevěděla co od toho čekat, jenom jsem věděla že lidi žijí v Silu pod zemí a zbytek už jsem si říkala, že se dočtu. Je tam zajímavě popsaný způsob života a jak opravdu hodně je silo hluboké, to jsem ani nečekala. A teď to konečně začíná nabírat pořádné grády, tak jsem zvědavá :)

      Vymazat
  2. Profesorku s celerem bych chtěla taky :-D I když vlastně jednu podobnou ve škole máme :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny počet prečítaných strán, gratulujem! :-) Výber HP určite schvaľujem :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^