středa 20. ledna 2016

Nej knihy roku 2015


Ne že bych se chtěla po všech opičit, ale řekla jsem si, že i já bych si mohla udělat takový malý zpětný náhled na to, jaké knihy pro mě v roce 2015 byly ty NEJ. Předpokládám, že nad tímhle článkem strávím dost času (a taky že jsem strávila, 2 dny + učení na poslední předmět)

Snažila jsem se vybrat knížky, které mě tenhle rok opravdu nejvíce uchvátili jak příběhově tak i vizuálně. Nakonec jsem vybrala jenom TOP 5. Jelikož tenhle rok jsem přečetla  pouze 30 knih, ať už kvůli škole, tak osobním záležitostem. Tenhle rok to snad bude lepší.
A teď už hurá na TOP 5!




Zůstaň se mnou - Gayle Forman
Originální název: If I Stay
Počet stran: 174 str.
Jako první bych chtěla zmínit knížku Zůstaň se mnou od Gayle Forman. Četla jsem ji zrovna po Vánocích a nějak se to smíchalo se smutnějšími pocity, že mě knížka skoro až rozbrečela, ale jen skoro! Byla však napsána velmi pěkně a i kupodivu moc hezky zfilmována. Příběh to byl sice krátký, ale zato moc krásný.
Kdo knížku ještě stále nečetl, určitě vřele doporučuji a já doufám, že se brzy dostanu ke druhému dílu, abych konečně věděla jak to všechno dopadne :)



Pět - Ursula Poznanski
Originální název: Fünf
Počet stran: 320 str.
Knížka, která je rozhodně (aspoň v mém seznamu) nejnapínavější, kterou jsem tenhle rok přečetla. Skoro až jedním dechem, ve dne i v noci. Příběh má nádech takzvané hry geocatching, určitě všichni znáte. Akorát zde se nehledají pomocí souřadnic jen tak obyčejné kešky, které byste našli někde u vás v okolí (i když člověk nikdy neví co najde), zde se bude jednat o něco brutálního a naprosto šíleného.
Knihu napsala Ursula Poznanski, německá spisovatelka, která se může chlubit už několika skvělými knihami a neotřelými ději!

Mysterium Tremendum - Sebastian Rainer
Originální název: Mysterium Tremendum
Počet stran: 260 str.
Tuhle knížku jsem hodnotila půl na půl, ale i tak jsem jí v recenzi dala hodně procent, jelikož na mě svým způsobem zapůsobila natolik, že si to podle mě opravdu zaslouží a i když se pořád zamýšlím nad koncem knihy, který jsem úplně tak moc nepochopila, stále bych tomu nechala 80%, což je slušné hodnocení.
Je to nezvyklí příběh, nad kterým se dá docela dost dlouho přemýšlet, protože to člověku nedá, zvláště když zavře knihu po poslední stránce. A sám sebe se ptá: What?

Cizinka - Diana Gabaldon
Originální název: Outlander
Počet stran: 664 str.
Přiznám se, že takhle dlouhou knihu jsem ještě nikdy nečetla a také to byla první knížka, kterou jsem přečetla na čtečce - Double poprvé :D
Příběh mě dostal a knížku jsem přečetla opravdu rychle. Cestování časem a ještě k tomu v takové době a ještě k tomu do takové doby, kde ani nevíš jak se správně chovat, vyjadřovat... a hlavně neříct nikomu že pocházíš úplně z jiného století... opravdu skvělá kniha, která má své kouzlo! Už dlouho mám rozečtený druhý díl, tak snad se dostanu brzy k dočtení :-)


Fangirl - Rainbow Rowell
Originální název: Fangirl
Počet stran: 456 str.
Na Fangirl nesmím určitě zapomenout, skvělý příběh i postavy. Hodně čtenářek se určitě dokázalo i s hlavní postavou Cathy ztotožnit a proto si myslím, že tahle knížka měla tak velký úspěch, který si samozřejmě i zasloužila. Kdo knížku nečetl, tak rozhodně neváhejte, nebudete litovat a ani tím rozhodně neztratíte čas. A ono je lepší si udělat na určitou knížku názor sám:)





Tak tohle je mých TOP 5 knih, které mě nejvíce zaujali v roce 2015. Byl to určitě skvělý knižní rok, vyšlo hodně zajímavých bestsellerů a i když se mi všechny nedostali pod ruku několik čtenářů si každá knížka určitě nějak získala.
Pokud byste se chtěli podělit o své "Nej knihy roku 2015" můžete mi napsat do komentáře, budu jen ráda a nebo mi rovnou můžete hodit na blog odkaz, pokud jste se o tom zmínili na svém blogu ^__^

S pozdravem, Mrs. Jungová!

5 komentářů:

  1. Pět je opravdu výborná kniha :) Jestli se ti líbila, zkus i Pamatuji si vás všechny :) Ta si zasloužila místo v mé TOP 5 :) A Cizinku bych si taky moc ráda přečetla, už dlouho se na ni chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za typ ^^ Podle anotace vypadá knížka hodně zajímavě, tak se po ní poohlídnu:)
      A s Cizinkou neotálej, je vážně skvělá:)

      Vymazat
  2. Na knihu Pět se chystám. Slyšela jsem na ni spoustu chvály. :-) Mně se v roce 2015 bohužel nesešlo tolik dobrých knih - tak snad se mi to letos poštěstí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám že poštěstí :) A s knihou Pět rozhodně dlouho neváhej, nebudeš litovat ^^

      Vymazat
  3. Četla jsem Zůstaň se mnou a přišlo mi to jako taková dost typická romance, stejně jako Fangirl. Na Cizinku a Pět se chystám, tak doufám, že se zařadí i mezi mé oblíbené knihy. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^