sobota 26. září 2015

Dočteno: První - Kierra Cass [RECENZE]

Originální název: The One
Série: Selekce - 3 díl
Žánr: dívčí romány
Rok vydání: 2015, 1. vydání v originálu 2013
Počet stran: 336
Nakladatelství: CooBoo

"Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah koruny i samotného prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají i hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak lehké je všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat."

Konečně se ke mě dostal poslední díl téhle trilogie a musím říct, že jsem se na něj těšila. Konečně se dozvíme, kdo se stane Maxonovou ženou, kdo se stane PRVNÍ.
Někomu je už možná od začátku jasné jak tohle všechno skončí, někdo je na vážkách a čeká, jak to autorka zakončí. Jestli tam bude nějaký převrat a nebo to skončí jako krásná pohádka s malými šrámy.

Nebudu vám zde prozrazovat jak příběh dopadne, ale na to, že se mi první díl nelíbil a přemohla jsem se díky obálkám k dalším dílům, nelituji.
Vyklubal se z toho krásný zamilovaný příběh, který bych všem doporučila a zároveň varovala čtenáře před velmi netypickou osobností Ameriky, která vám bude drásat nervy až do samého konce a ani zde nebude žádná světlá chvilka, kdy by jste jí nechtěli dát pohlavek.
Každý má však nějaké mouchy a tak jsem to nějakým způsobem překousla a knížku si náležitě užila a ukončila tak princenzovskou story.

Stejně jako v Elitě se zde setkáme s útoky rebelů, tentokrát trochu více drastickými, dojde i k novému přátelství mezi nepřáteli, které mile překvapí a zároveň rozhýbe několik velice důležitých věcí.
America už se trochu umoudří ohledně citů ke dvěma chlapcům a nadobro své city přesune jen k jednomu z nich a toho si bude chtít také vybojovat i kdyby ji to mělo něco stát.

Stejně jako na konci Elity, král nesnáší Americu a zde snad ještě více, protože (to by nebyla ona), kdyby zase neprovedla nějakou věc proti pravidlům. Maxon se ji opět snaží obhájit, ale tentokrát je neoblomný a stojí si za svým. America tak dostane na vybranou - když splní královo přání, nechá ji v soutěži, když ne, nemilosrdně ji vyhodí.

Jak tohle ale skončí? Někteří už to vědí a vy co to netušíte, určitě neváhejte a knížku si přečtěte :) Pro mě to bylo pěkné ukončení i když tomu nebudu dávat 100%.

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 80% 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^