čtvrtek 4. června 2015

Dočteno: Oliver Nocturno: Upírova fotografie - Kevin Emerson [RECENZE]


Originální název: The Vampire´s Photograph
Série: Oliver Nocturno - 1 díl
Žánr: Sci-fi a fantasy
Rok vydání: 2011, 1.vydání v originálu: 2008
Počet stran: 232
Nakladatelství: CooBoo

"Co se stane, když vyfotografujete upíra? Emalii, tvrdohlavé holce s prapodivnou minulostí, se to podařilo. Úplnou náhodou vyfotila Olivera Nocturna a vůbec netušila, co tím všechno rozvíří. Oliver je totiž jiný než jeho krvežízniví upírští spolužáci, milující rodiče a jeho zákeřný starší bratr, který si nechává říkat Zlocius. Oliver je zkrátka o trochu víc člověkem než všichni ostatní. A to může být problém..."

Když jsem se rozhodla pro tuhle knížku, upoutal mě na ní zezadu nápis "Připravte se na velký příběh, který v sobě mísí to nejlepší z Darrena Shana a Harryho Pottera!"
Po dočtení téhle knížky si nemyslím, že by autor mohl mít právo tohle napsat na obal své knížky. Fajn něco z Darrena Shana tam bylo a jestli to podzemí a škola v jiný časový posun, jakože jiný svět, srovnávali s Harrym Potterem... tak... se pan autor asi plácl přes velkou mísu.
Ne že bych tuhle knížku chtěla úplně odčernit. Bylo tam pár zajímavých pasáží, ale víceméně jsem se nudila a jak obvykle čtu knížky velmi rychle, tohle překousat mi trvalo docela dost dlouho.

Mě samotnou ta knížka moc neoslovila, i když skončila otevřeně a docela napínavě, ale nevím jestli se dostanu dobrovolně k tomu abych dočetla další díly. Ledaže bych neměla opravdu co číst.

Tuhle knížku bych doporučila tak věkové kategorii 12-15 let. Je tu ale možnost, že se to bude líbit i starším lidem, přeci jen každý má jiný vkus a každého baví něco jiného a každý si knížku přebere jinak. Mě bohužel moc neoslovila, možná leda tak poslední 3 kapitoly a kdo ví, třeba druhý díl bude mnohem zajímavější než první, který celkově působil spíše jako seznamování se světem upírů a Oliverem samotným.

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 35%

2 komentáře:

  1. Dle anotace to vypadalo docela dobře...ale jak jsem četla tvou recenzi tak je mi jasné ze tohle nebude kniha pro mě

    OdpovědětVymazat
  2. Jako, ono to třeba pro tebe nemusí být špatné, ono je to o názoru, ale mě to bohužel fakt nezaujalo, i když jsem v knihkupectví doufala, že ano. Tak třeba až někdy opravdu nebudeš mít co číst, můžeš to jen tak zkusit :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^