úterý 28. ledna 2014

Itálie: Miláno 2.11. - 4.11. 2013

Dne 3.11. 2013 jsme se s holkama rozhodli zúčastnit se koncertu naší nejoblíbenější skupiny VIXX. A musím říct, že na tenhle den nikdy v životě nezapomenu, protože v ten den se mi splnil můj největší sen :3

Teď tedy k samotnému dni D. MinYeon byla jediná, která letěla do Milána 2. listopadu brzy ráno a my ji následovaly téhož dne pozdě večer. I přes 15hodinovou úmornou cestu autobusem jsme se ocitly konečně v Miláně a vyrazily na hotel. Kapánek jsme se hodily do gala, aby se nás kluci nelekli a už jsme si to štrádovaly do LIVE klubu, kde se měla showcase konat. MinYeon, která tam už asi půl hodiny před námi byla a snažila se zabrat flek, nás u zastávky klubu vyzvedla a my se vyrazily děsit té fronty, která se tam zatím stačila utvořit. Dveře klubu se fanouškům otevřely o dvě hodiny později, než bylo původně plánováno. Po koncertě jsme se dozvěděly, že to bylo z důvodu pozdějšího příjezdu kluků, jelikož den předtím vystupovali ve Švédsku, kde ještě poté natáčeli nedávno vydaný videoklip Only U. Tudíž měli tak maximálně čas schrupnout si po cestě.

Uvnitř klubu, který nebyl ani velký, ani malý a bohužel nebyl zcela zaplněn, jsme si ukořistily krásnou čtvrtou řadu přesně uprostřed a byly od kluků zhruba 2-3 metry. Ještě při vstupu jsme každý dostali lísteček s číslem a zhruba po 10 minutách, kdy jsme okupily prostory klubu, se zhasla světla a na plátně se spustilo intro, při kterém se samozřejmě všichni zuřivě rozeřvali a skandovali jako o život. Po intru následovala tma a my už jen viděli přicházející siluety. VIXX nám naprosto vyrazili dech a doslova se nám podlomila kolena! Ano, to že jsou to fešáci, všichni víme, ale naživo jsou tak strašně okouzlující. Přišli ve svých padnoucích oblecích posetými hvězdičkami a ROVIXY a předvedli energickou písničku On and On. Nevěděli jsme, kam koukat dříve, jelikož všichni nás naprosto ohromili.

Následovalo představení, další song, Light Up The Darkness, při které zvedla nad hlavu valná většina malé bannery, kde bylo korejsky napsáno něco ve smyslu "Jste naše světlo" a kde si N napůl vysvlékl sako a Hongbin do davu uštědřil "smirk" a mrknutí. Samozřejmě se spustil neskutečný fanynkovský řev. Dále se přivezla tabule s lístečky, kam jsme předtím mohli napsat své dotazy. Členové si libovolně vybírali a já zmíním například Hyuka a jeho gwiomy či Kena a jeho typické napodobování zvuku komára či svou Ottokaji hymnu. Leo nakonec dostal za úkol zatančit "sexy dance", do kterého se mu samozřejmě nechtělo, nejraději by zaplul jako tradičně pod stůl a několikrát prosil N, aby to nemusel dělat. Avšak leader byl neoblomný, a tak se tam musel Leo vlnit při svých několika nepovedených pokusech pěkných pár minut. Byl tak roztomile stydlivý a nakonec v rytmu I Got A Boy společně s kluky svůj úkol splnil a s rudými tvářemi zaplul zpátky na židli.


Další na řadě byla sóla jednotlivých členů a jedno duo. Do téměř naprostého ticha zazněl tón kláves a my si naplno mohly vychutnávat Leův něžný hlas při hořkosladkém Can't Be Friends od Treye Songze. Hned po něm naběhl na pódium Ravi, který dav naprosto rozvášnil a předvedl neskutečně energií nabitou show plnou skvostného rappu. Song se nám nikde nepodařilo vyhledat, ale dnes jsem se dočetla, že to byla dokonce jeho vlastní tvorba. Takže pokud ano, vskutku smekáme. Ken to po Ravim rozbalil s disko peckou od Chrise Browna Turn Up The Music, skvěle zpíval i tancoval a nezapomněl do choreografie přispět kroucením svého statného pozadí, čímž jen dokázal, že je to ten typický bláznivý Ken, jakého známe.

To, co následovalo potom, nás doslova šokovalo. Ještě na začátku showcase vylosoval N jedno z čísel, které každý obdržel hned při vstupu, a dotyčná vylosovaná kamsi zmizela. Po Kenově vystoupení s ní přišel Hongbin a Hyuk na pódium, posadili ji na židli a začali se o ní za rytmů různé hudby "ucházet". Kluci začli hezky zlehka a romanticky, romantickou hudbou, balónky ve tvaru srdíček... ale jako by nám všem nebylo jasné, co na nás holky nejlíp zabírá. Hyuk se tedy u vybrané fanynky začal svůdně vlnit a Hongbin samozřejmě nechtěl zůstat pozadu. Vyhrnul si košili a ukázal všem na odiv svoje mužné kvadráky, což způsobilo v publiku málem nejeden infarkt, pak vytáhl z kapsy hrst třpytek a vyhodil je nad ni... no prostě strašně roztomilé vystoupení, které bylo do nejmenšího detailu skvěle promyšlené. Nakonec vzali oba růži, poklekli před slečnu a nastala chvíle "kdo z koho". Dotyčná si vybrala Hongbina a Hyuk v "dotčeném" rozpoložení vzal pár dalších růží a hodil je do publika. Posledním sólové vystoupení patřilo leaderovi, který předvedl tzv. blind dance. Vstoupil na pódium, otočil se zády, zavázal si oči, dal znamení, spustila se hudba a my už jen tiše zírali a hltali každičký jeho pohyb. Tohle bylo vážně něco neskutečného, doposavad jsme takhle N tančit neviděli.


Dalšími songy, kterými nás kluci poctili, byly: Super Hero, Starlight (během ní fanoušci pozvedli další speciální bannery), Rock Ur Body (před touto písničkou nás kluci učili část choreografie s rukami), dále pak hyde a You're Impressive, což byly dvě závěrečné písně. Hyde byla pojata ve zpomalené remix verzi a kluci ji zpívali bez choreografie. Při You're Impressive na nich bylo vidět, jak jsou neskutečně šťastní, moc si to užívali a i Leo, který zpočátku seděl bez většího projevování se na židli, měl fůru energie a poskakoval po pódiu jako divý. Celkově musíme říct, že odezva jak od publika, tak od kluků byla naprosto vynikající. 
Na VIXX bylo hodně vidět, jak jsou překvapení, že s nimi zpíváme celé písničky, že umíme jejich texty, měli v průběhu showcase několikrát slzy v očích. Což byl veliký případ Lea, kterému jsme zhruba ve čtvrtině koncertu začali zpívat korejsky narozeninový song. Zpočátku on ani kluci nechápali, co se děje. Ale pak mu to došlo a připomněl mu to i jistě narozeninové banner, který visel v dáli naproti němu na balkóně. Leo totiž slaví 10. listopadu narozeniny, a tak ho naše reakce vážně dojala. Doteď nám v uších zní jeho sladké "gomawo".

Mezi písněmi pak také běželo na plátně video, které zase dojalo vskutku nás. Byl to sestřih jakési jejich cesty od debutu až tam, kde jsou dnes a kam svou tvrdou prací a pílí došli. Hrozně hezké bylo, že po čas videa jsme buď se zatajeným dechem sledovali anebo jen tleskali, čímž jsme se jim snažili projevit jakousi úctu. Video bylo s anglickými titulky, což jsme ocenili především my, mimoitalští, jelikož na showcase se překládalo pouze do italštiny, takže nám spousta věcí unikla a párkrát jsme nevěděli, o co vůbec jde. V tomhle by se měli příště Italové polepšit! Je vidět, že i Jellyfish Enterteinment počítala s tím, že by se nemuseli sejít pouze italští fanoušci, ale i ti z jiných zemí.

Pokud bychom to tedy měly shrnout, byl to neskutečný zážitek, který se nám vryl hluboko pod kůži. Celá showcase byla skvěle promyšlena, kluci zpívali naživo naprosto perfektně, byli vtipní, nádherně oblečení, o těch jejich tvářičkách ani nemluvíme a my fanoušci byli neskutečně pyšní. No, zkrátka se nám splnil sen. Byli přesně takoví, jak je známe z YouTube apod. Proto doufáme, že příště se nás STARLIGHTs sejde mnohem více a vyjedeme kluky opět povzbudit a dáme jim tak najevo, že v Evropě nemají o fanoušky rozhodně nouzi. Jet byste měli také třeba proto, že by se vám mohlo poštěstit ukořistit úsměv a zamávání Raviho tak jako Mische, nebo by vám věnoval pohled Hongbin jako Piyoko-chan a MinYeon. Pro někoho hloupost, ovšem pro milující a oddané fanynky odezva k nezaplacení. 

Text napsala Piyoko-chan a rozhodla jsem se jej dát sem, už jen kvůli tomu, protože vystihla naprosto všechny mé pocity z koncertu a já bych to nenapsala lépe ^__^


1 komentář:

  1. Tak tuhle kapelu vůbec neznám, ale musel to být super výlet a úplně chápu to nadšení.. Mi zase přítel zaplatil koncert Papa Roach ve Vídni a byla jsem taky štěstí bez sebe :3
    Ale to jak to popisuješ vypadá naprosto neobvykle a kouzelně, budu se na ně mrknout na Youtube :P :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^